Kormányhivatali ámen a természetpusztulásra?

2018. szeptember 25.

Hírek

A Pest Megyei Kormányhivatal határozatot hozott arról, hogy a Szaniszló rétre és az Anna rétre tervezett hóágyúzott sífutó- és szánkópálya megvalósításának nincs jelentős környezeti hatása, ezért a beruházás megkezdése előtt nem szükséges környezeti hatásvizsgálati eljárást lefolytatni.

Hóágyú sárkány ellen harcolnak a Normafa védelmezői

2018. május 16.

Hírek

A környezetvédők szerint hibás feltételezés az, hogy a természetvédelmi területen épülő sportkomplexumnak nincsenek jelentős környezeti hatásai. A jelek szerint meglehetősen felszínes eljárás során engedélyeznék a Normafára álmodott óriási síkomplexumot.

Mekkora kárt okozna a Normafának a hóágyúzás?

2018. május 10.

Hírek

Folyamatban van a kivilágított és hóágyúzott sífutó- és szánkópálya környezetvédelmi engedélyezése a Normafán. A Védegylet élt a jogszabályi lehetőséggel, és ügyfélként bejelentkezett. A most elkészült egy beadvány, melyben a tervek alapos vizsgálatát kérték a hatóságtól.

Normafa: bobpálya és kabinos felvonó biztosan nem épül

2014. június 17.

Hírek

Pályázatot írnak ki a megvalósíthatósági tanulmány elkészítésére, majd szavazhatnak a tervekről a hegyvidékiek – így módosult a bombasztikus kormányzati Normafa-projekt. Jelen állás szerint nem építik be a budai közparkot.

Fák norma nélkül?

2013. október 13.

Hírek

A magyar Országgyűlés úgy döntött, hogy a Normafa környékére nem érvényesek az ország környezetvédelmi törvényei. Környezetvédelmi szempontból a Normafa ezentúl nincs Magyarországon. A törvényen kívüli állapot megszüntetésére a környezetvédőknek ki kellene kiáltaniuk a Normafa Szabadállamot, nehogy a népszerű kirándulóhely törvényes védelem híján a normaffia áldozatául essen.

Környezetvédelmi aggályok nélkül építik be a Normafát

2013. szeptember 7.

Hírek

Nem kellene erdővédelmi járulékot fizetni, vagy új erdőt telepíteni, ha fákat kell kivágni a területen. A Normafa lepusztítását jelentő törvényjavaslatot nyújtott be Pintér Sándor belügyminiszter. A beruházás felelőse Vincze P. Márton síoktató, miniszterelnöki megbízott. Ők döntenek arról, hogy hogyan kell növelni a Budai-hegység legértékesebb részének beépítését.

Jön a lex Normafa?

2013. július 20.

Hírek

Drága búcsúajándékot ad Orbán Viktor – a budapestiek nevében és kárára – Pokorni Zoltánnak: a nagypolitikából távozó XII. kerületi polgármester a miniszterelnök által szignált kormányhatározat szerint megkaphatja a Normafát, hogy oda – régi álmát megvalósítva – költséges és a táj értékeit megsemmisítő sportkomplexumot gründolhasson.

Normafára fel sielő népség

2013. július 8.

Hírek

Az Index információi szerint a kormány mai ülésén napirendre vette a Normafa nagyszabású fejlesztési terveinek tárgyalását. Ha elfogadják, 3 vagy 4 új hóágyús pálya épülhet meg, amelyeket új síliftekkel lehet megközelíteni. A természetvédők szerint a csíkos boglárka élőhelye viszont útját állhatja a nagy tömegek igényeit kielégítő modern síközpont megvalósításának.