Bécs a legokosabb város

2019. március 11.

Hírek

Nem elég a jó smart city stratégia, azt végre is kell hajtani – vonja le a következtetést legfrissebb tanulmányában a Roland Berger nemzetközi tanácsadó cég, amely ismét összeállította a világ városainak smart city rangsorát. Az első helyen újra Bécs végzett, 2. London, 3. a kanadai St. Albert.

Smart Budapest szakmai workshop

2019. február 14.

Helyszín: FUGA – Budapest, Petőfi Sándor u. 5.

Sajtótájékoztatók

Budapest okos várossá válása iránti elköteleződésének első lépéseként a Fővárosi Közgyűlés 2017-ben elfogadta Budapest Okos Város Jövőképét (12/2017. (I. 25.) Főv. Kgy. határozat), és a jövőkép megvalósítása érdekében elhatározta egy részletes cselekvési terv, stratégia kidolgozását, amely a Smart Budapest Keretstratégia nevet viseli.

City Hungary Fórum 2018

2018. november 22.

Helyszín: ÚJVÁROSHÁZA DÍSZTERME 1056 Budapest, Váci u. 62-64.

Sajtótájékoztatók

2018-ban a City Hungary Fórum kiemelt témája a City Logisztika.

Másképpen értelmezik az okos várost Bécsben és Budapesten

2018. június 14.

Hírek

Míg Bécs számára az emberközpontúságot, a fenntarthatóságot és az élhetőséget jelenti a smart city fogalma, addig Budapesten jelenleg mindenki mást ért alatta – derült ki az Eurocomm-PR bécsi és budapesti szakemberek számára rendezett tapasztalatcseréjén.

Európai Napenergia Díjat kapott Kaposvár

2017. november 19.

Hírek

Európai Napenergia Díjban részesült Kaposvár, az elismerést Borhi Zsombor alpolgármester vette át tegnap Bécsben. A város 2014-ben alkotta meg a Kaposvár Smart City 2050 programot, amelyben célul tűzte ki, hogy energiaellátását 2050-re teljes egészében megújuló energiával biztosítja.

Az okos városokról a Műegyetemen

2017. április 04.

Helyszín: 1117 Budapest, Magyar Tudósok körútja 2

Sajtótájékoztatók

Bristol volt 2015-ben Európa zöld fővárosa, amivel a város kiemelkedő eredményeit ismerték el az alacsony széndioxid-kibocsátású gazdaságba való átmenet terén. Milton Keynes pedig most ünnepelte megalapításának 50. évfordulóját, és azon angol mintavárosok legsikeresebbike, amelyeket 1946 és 1970 között létesítettek, egy világviszonylatban is elismert és egyedülálló várostervezési program keretében.

Smart City: mitől, és hogyan okos egy város?

2016. december 6.

Hírek

A városok egyre növekednek, ezzel párhuzamosan szerepük változik, új kihívásokkal kell megbirkózniuk, emellett azonban vonzóvá kell válniuk a növekedés fenntartása érdekében. Nem csak a városokat kell újraértelmezni, hanem a szociális kapcsolatokat is, hangsúlyozza a nemzetközi Smart City szakértő Carlos Moreno.

Smart Future Forum 2016

2016. október 21.

Helyszín: Visegrád, Lepence-völgy

Sajtótájékoztatók

Az Okos Jövő Innovációs Klaszter tisztelettel meghívja Önt az idei év egyik legkiemelkedőbb eseményére, amely az okos technológiai fejlesztéseket, a hazai és nemzetközi energetikai trendeket, valamint a társadalom szempontját helyezi középpontba.

Az ÉMÁSZ okosítja Miskolcot

2014. november 15.

Hírek

A lámpa csak akkor világítson, ha kell. Stratégiai együttműködési megállapodást kötött az Észak-magyarországi Áramszolgáltató Nyrt. (ÉMÁSZ) és Miskolc, hogy közösen dolgozzák ki az okos város koncepciót.

Urbania21 – okos megoldások, melyekkel működik a város

2014. szeptember 17. - 2014. szeptember 18.

Helyszín: SYMA Csarnok Budapest Dózsa György út 1.

Programok

Mik azok a fejlesztések, melyek segítségével élhetőbb lesz egy település? Hogyan hasznosíthatók az okos megoldások a városfejlesztésben? Az első Urbania21 szakkiállítás ebben a témában teremt fórumot a lakosság, szolgáltatók és a fejlesztők között. Okos megoldások, melyekkel működik a város. 2014. szeptember 17-18., Budapest, Syma rendezvényközpont. Szeptemberben első alkalommal kerül megrendezésre az Okos hálózatok – Okos… Tovább »