Több, mint két és fél Paksi Atomerőművet rejtenek a budapesti tetők

2022. szeptember 16.

Hírek

Elkészült a Budapest Szolár Térkép, Magyarország első napos potenciáltérképe. Ezzel Budapest is felzárkózott azon európai nagyvárosokhoz (pl. Bécs, Amszterdam, Helsinki, Berlin), amelyek interaktív szolár-térképpel segítik a lakosokat és egyéb szereplőket napelemes fejlesztéseik tervezésében.

Egész életünket megváltoztatja a napenergia forradalma

2022. május 15.

Hírek

Az energiaipar átalakulása egy igazi sikersztorinak tűnik: messziről indult a világ, de megvan a cél, megvan a motiváció – amit most tényleg nevezhetünk sürgetőnek -, ezen kívül a saját bőrünkön látjuk és érzékeljük a haladást. Aki pedig abba is belelát, hogy milyen létező, de még piacra lépés előtti technológiát, eszközöket, szolgáltatást alkottak a mérnökök, szakemberek,… Tovább »

JA Solar napelemek Magyarország legnagyobb naperőművében

2021. március 7.

Hírek

A pekingi központú JA Solar számos jelentős naperőműhöz szállította már a világ élvonalába tartozó moduljait. A Kaposvár mellett felépült Magyarország, sőt Közép-Európa legnagyobb, 100 MW-os erőműjében 54 MW-nyi teljesítményhez a JA Solar moduljai szolgáltatják az energiát.

Így óvják Földünket a napelemek

2020. december 21.

Hírek

Földünk és az általa biztosított energiaforrások védelme sosem volt ilyen fontos, mint napjainkban. Közös felelősségünk, hogy a bolygónk még unokáink számára is élhető legyen, ezért rendkívül nagy jelentőséggel bírnak a fenntartható energiaforrások. A napelemek biztosíthatják a megszokott kényelmet, miközben hozzájárulhatnak a környezet védelméhez is.

Eljött a nap

2020. szeptember 12.

Hírek

Augusztus közepén a magyar naperőművek több áramot termeltek, mint a Paksi Atomerőmű. Ennél a statisztikai adatnál semmi sem bizonyítja meggyőzőbben, hogy mekkora mellényúlás a zöldenergiát béklyózó és az atomot erőltető orbáni energiapolitika:

3,5 milliárd közpénzzel támogatjuk a svájci napelemes céget

2020. május 6.

Hírek

A svájci székhelyű Flisom Kecskemétet választotta első magyarországi beruházása helyszíneként, az alföldi városban 12,5 milliárd forint értékű beruházás keretében napelem paneleket előállító gyárat létesít – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Legalább most nem az autóipart támogatjuk.

Robbant a napelem lencse?

2019. március 3.

Hírek

A mai átlagos napelemek 15-19 %-os hatékonysággal alakítják át elektromos árammá a napból jövő energiát. Egy új fejlesztés ezt megduplázza. A tervek szerint 3 év múlva kerülhet a tetőkre.