Zéró emisszióval a Föld körül

2016. július 26.

Hírek

A Solar Impulse történelmet írt azzal, hogy az első, kizárólag napenergiával hajtott repülőgépként sikeresen befejezte földkerülő repülőútját! A Kairóból felszálló gép sikeresen teljesítette az út utolsó, 48 órás etapját, majd közép-európai idő szerint hajnali 2 óra 5 perckor leszállt Abu-Dzabiban, a kiindulási állomására.

Átrepülte az Atlanti-óceánt a Solar Impulse2

2016. június 25.

Hírek

Világ körüli útjának újabb szakaszát teljesítette a Solar Impulse 2 kísérleti napelemes repülőgép: átszelte az Atlanti-óceánt és leszállt a spanyolországi Sevillában.

Napelemek 35 km magasan

2016. május 9.

Hírek

Újabb szakaszához érkezett a stratoszférában is használható napelemes repülőgép, a Solarstratos programja: 35 ezer méter magasba repítettek tegnap egy napelemekkel ellátott ballont, hogy vizsgálják, miként viselkednek ekkora magasságban.

Átrepülte a napelemes repülőgép a Csendes-óceánt is

2016. április 24.

Hírek

A Solar Impulse 2 nevű napelemes repülőgép eddigi legkockázatosabb útja volt a mostani, mert vészhelyzet esetén nem tudott volna hol leszállni. A gép Hawaiiból indult és megállás nélkül 62 órát repült üzemanyag nélkül, miután sikeres landolást hajtott végre San Francisco közelében.

Kalapoznak a tönkrement a Solar Impulse túléléséért

2015. július 30.

Hírek

Bertrand Picard, a Solar Impulse 2 napelemes repülőgép pilótája húszmillió eurót akar gyűjteni 2016-ban, hogy a repülő folytathassa Föld körüli útját. A Solar Impulse 2 leszállás nélkül, 118 óra alatt tette meg a kb. 8000 km-es útját Japánból Hawaiira, innen viszont már a hő okozta károk miatt nem tudott felszállni.

Újra kényszerpihenőn a Solar Impulse 2

2015. július 13.

Hírek

Augusztus előtt már nem szállhat fel a hő okozta károk miatt a Solar Impulse 2 napelemes repülőgép, mely július 3-án érkezett Hawaiira, miután leszállás nélkül, 118 óra alatt tette meg több mint 8000 kilométeres útját Japánból a csendes-óceáni szigetre.

Óceán felett szárnyal a napelemes repülő

2015. május 31.

Hírek

A kínai Nankingból ma hajnalban felszállt a Solar Impulse 2 napelemes repülőgép, hogy teljesítse világ körüli útjának eddigi legnehezebb szakaszát, a Csendes-óceán átrepülését.

Kínában ragadt a Solar Impulse-2

2015. április 20.

Hírek

A Föld körüli útra vállalkozó Solar Impulse-2 napelemes repülőgép az időjárás miatt egyelőre Kínában ragadt. Az egy éjszakára tervezett csonkingi megállás már több mint két és fél hétre nyúlt.

Az indiai bürokrácia lelassította a napelemes repülőt

2015. március 19.

Hírek

Többnapos késéssel indult tovább útjának harmadik szakaszára az indiai Ahmadábádból a kizárólag napenergia hajtotta Solar Impulse 2 kísérleti repülőgép, a pilóták szerint a “túltengő bürokrácia miatt”.

Elstartolt történelmi útjára a Solar Impuls

2015. március 9.

Hírek

A Solar Impulse 2 ma reggel röppent fel Abu Dhabiból, a terv szerint öt hónap alatt repüli körbe a Földet. Egyetlen liter üzemanyagot sem fog felhasználni a 2,3 tonnás napelemes repülő, igaz, többször is leszáll majd.