Lehet jogellenesen és jogszerűen fenntarthatatlanul viselkedni

2021. január 13.

Hírek

”Néha úgy éreztem, hogy csak ablakokat pucolok a Titanicon, pedig a hajót kell sürgősen elfordítani” – nyilatkozta korábban podcastunk mai alanya, aki több évtizedes egyetemi oktatói, kutatói, környezetpolitikai elemző és tanácsadó tevékenységéért megkapta a köztársasági érdemkereszt ezüst fokozatát. Dr. Zlinszky Jánossal a tókutatástól a környezetpolitikáig sok-sok mindenről beszélgetett Sarkadi Péter.

Bős-Nagymaroshoz hasonlította a paksi bővítést Sólyom László

2018. március 14.

Hírek

Sólyom Bős-Nagymaros ügyét környezetvédelmi szempontból Paks bővítéséhez hasonlította, azzal a különbséggel, hogy a nyolcvanas években még tudományos, társadalmi párbeszédet rendeztek, míg Paks 2 miatt csupán egy akadémiai ülést tartottak.

Sólyom, a láthatatlan elnök

2018. január 22.

Hírek

Bár 2005-ben a Fidesz javaslatára választották meg köztársasági elnöknek, a hatalomra kerülő Orbán Viktor azonban 2010-ben már nem kért Sólyom László államfői tevékenységéből. Pedig jobboldali értelmiségiek tucatjai álltak ki Sólyom jelölése mellett, néhányan „politikai iránytűnek” mások „értelmiségi arisztokratának tartották.

Sólyom László el akar pusztítani mindnyájunkat

2014. február 18.

Hírek

Sólyom Lászlónak a paksi bővítést bíráló előadása miatt évtizedes bűnöket rótt fel a Reális Zöldek Klub. A volt köztársasági elnök államfőként 500 milliárddal megkárosított bennünket, személyesen elzárta a víztől Magyarországot, most a fénytől is meg akar fosztani minket, sőt mindannyiunkat el akar pusztítani – írta a Juhos László, a klub elnöke.

Sólyom szerint hitelességi válságban a hatalomgyakorlás

2014. február 18.

Hírek

Az elmúlt időszakban többen kritizálták a Sólyom Lászlót, amiért eddig nem fejtette ki véleményét a paksi bővítésről, noha korábban különösen aktív volt környezetvédelmi kérdésekben. Egy mai energiaügyi konferencián a volt köztársasági elnök keményen bírálta a paksi bővítésről szóló döntést. Úgy tűnik, mintha az egész politikai elit az oroszok zsebében lenne, ez még Bulgáriában sincs így.