Európai életmű díjas Somlyódy László professzor

2015. december 5.

Hírek

Dr. Somlyódy László professzor kapta az Európai Vízügyi Szövetség (EWA) legrangosabb elismerését, a Dunbar-díjat, a víz- és szennyvízkezelés tudományos, technológiai és kutatási területén elért, nemzetközi szinten is kimagasló szakmai munkájáért.

Kovács Károly az Európai Vízügyi Szövetség élén

2015. május 17.

Hírek

Az Európai Vízügyi Szövetség (EWA) küldöttgyűlése május 14-ei tiranai ülésén beiktatta hivatalába Kovács Károlyt, a Szövetség 2015-2017 közötti új elnökét. Kovács a legfontosabb elnöki célkitűzésének a víz jelen- és jövőbeni értékének növelését, a vízszolgáltatás költséghatékonyságának biztosítását, az ivóvízbe vetett fogyasztói bizalom erősítését, a víz értékének és a szolgáltatás árának egyensúlyba helyezését, fogalmazta meg.

Magyar középiskolások a Stockholmi Ifjúsági Víz Díj döntőjében

2013. június 4.

Hírek

Idén először vesz részt magyar csapat a vízügyi szakma kiemelkedő ifjúsági díjaként ismert Stockholmi Ifjúsági Víz Díj nemzetközi verseny döntőjében. A fődíjért a Global Water Partnership (GWP) Magyarország által szervezett, a Víz az Élet Alapítvány, a Coca-Cola Magyarország, a GE Water and Process Technologies és a Fővárosi Vízművek által 1-1 millió forinttal támogatott hazai verseny… Tovább »

Magyar Tudomány 2011 december

Kiadványok

A Magyar Tudomány 2011 decemberi számában megjelent, “Víz határok nélkül” cimű cikksorozat életünk legfontosabb összetevőjét, a vizet veszi górcső alá.