Viharos évek után beállni látszik a zöldbárók rangsora

2020. október 9.

Hírek

A K-Monitor blogon tegnap megjelent cikk olvasása elkerülhetetlen ezen véleménycikk megértéséhez. Különösképpen fontos ez agrárpolitikusoknak, akiket mintha kilőttek volna az űrbe. Mindenki mindennel meg van most elégedve, bár előrejelzés szerint hurrikán várható. Sok politikus része ennek az üzletnek, mások szerint ez a háború már elveszett. Ők híznak az uniós pénzekből: hazai és külföldi NER lovagok,… Tovább »

Spekulánsok ellen a helyi közösségek ellenőrzésével

2013. május 28.

Hírek

A földtörvény ügyében aktív civil szervezetek részletes javaslatcsomagot küldtek el a kormány és a parlamenti pártok számára, amelyben a Nemzeti Vidékstratégiában lefektetett birtokpolitikai elvek alkalmazását szorgalmazzák. Követelik, hogy vonják a helyi közösségek kontrollja alá az összes földügyletet, mert csak így akadályozható meg a spekulációs tőke és a külföldiek földszerzése.

Nemzetközi összefogás kell a termőföld spekuláció ellen

2012. február 1.

Hírek

Precedens értékű nemzetközi állásfoglalást sürgetett a világméreteket öltő telekspekuláció ellen a FAO. Az ENSZ egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező szervezete a földbirtok viszonyokra is kiterjedő Önkéntes Irányelveket állított össze. A dokumentumot a tervek szerint 2012 első felében fogadják el.