Három kontinens gyerekei figyelik a madarak vonulását

2017. március 2.

Hírek

Elindult a 2017. évi Tavaszi madárles (SpringAlive) program, melyet a madárvédelmi szervezetek világszövetsége (BirdLife International) indított 2006-ban. Célja a gyerekek bekapcsolása a vonuló madarak megfigyelésébe, ezen keresztül pedig a védelmükbe.

Magyarországon ismét elindult a Tavaszi madárles program

2014. március 25.

Hírek

Abban, hogy a madarak a déli telelőterületekről többé-kevésbé észak felé tartva érkeznek Európába, nem sok újdonság van. Abban viszont már igen, hogy a számos résztvevő ország sok ezernyi gyerek és felnőtt önkéntese által feltöltött megfigyelési adatoknak köszönhetően interaktív térképeken lehet nyomon követni az egyes fajok mozgását, az általuk “elfoglalt” területek folytonos változását. Csatlakozz te is!

Elindult a Tavaszi madárles

2012. március 2.

Hírek

A Tavaszi madárles program nem más, mint néhány közismert, hosszú távú vonuló madárfajra koncentráló, kontinentális területű játékos madármegfigyelési akció gyerekek, családok, iskolai közösségek számára. Június 1-ig a fehér gólya, a kakukk, a gyurgyalag, a füsti fecske és a sarlósfecske évi első megfigyelését kell feljegyezni.

Afrikában folytatódik a madármegfigyelő verseny

2011. szeptember 3.

Hírek

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) nemzetközi ernyőszervezete, a BirdLife International az idén először Dél-Afrikában is megszervezi a nagy sikerű Spring Alive programsorozatot.