Süli János tárca nélküli miniszter éves meghallgatása

2021. november 16.

Helyszín: Országház Delegációs terem

Sajtótájékoztatók

A Fenntartható fejlődés bizottsága az Országház Delegációs termében (főemelet 40.)  2021. november 16-án (kedd) 13.00 órakor ülést tart. Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Nem leszünk – már ismét az vagyunk

2021. október 16.

Hírek

Tudták önök, hogy Szijjártó Péter építi a paksi atomerőművet? Eddig én sem; úgy volt, hogy Putyin atomminisztériuma, a Roszatom a fővállalkozó-generálkivitelező. Most azonban történt valami, ami kételyt ébresztett bennem. Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

2029-ben adhatják át az új paksi blokkokat

2021. június 25.

Hírek

A két új atomerőművi blokk 2029-ben és 2030-ban kezdheti meg kereskedelmi üzemét Pakson – mondta ma a paksi atomerőmű bővítéséért felelős tárca nélküli miniszter Szekszárdon. Süli János szerint várhatóan 2021. szeptember végén kapják meg a létesítési engedélyt. Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Orbánékat nem izgatják a belorusz atomhibák

2021. március 17.

Hírek

Némi túlzással a tavaly novemberi átadása óta kisebb tűzijátékra emlékeztet a Paks 2-höz hasonlóan orosz fejlesztésű új, belorusz atomerőmű. Folyamatosak a hibák, alkatrészrobbanások, leállások. A magyar kormányt ez egyáltalán nem hozza lázba. Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

A paksi bővítés “bonyolultabb kérdés, minthogy azt a lakosságnak fel lehessen tenni”

2019. november 19.

Hírek

“Nekünk végig nem a határidők tartása volt a legfontosabb, hanem a biztonságos és működőképes erőmű” mondta Süli János, a Paksi Atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezésért felelős tárca nélküli miniszter az Országgyűlés gazdasági bizottságának ülésén. Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Hazug rezsiharc: kormányblöff az uniós klímacélok megpuccsolásának indoka

2019. július 6.

Hírek

Értelmetlennek és valótlannak tartják az Orbán-kabinet érveit, miszerint paksi atomerőmű nélkül, illetve az uniós klímafeltételek teljesítése esetén „30-40 százalékkal” nőne a rezsi. A megújuló már ma olcsóbb. Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Süli János tárca nélküli miniszter éves meghallgatása

2019. július 02.

Helyszín: Országház földszint 93 tanácsterem

Sajtótájékoztatók

A Fenntartható fejlődés bizottsága az Országház földszint 93. számú tanácstermében 2019. július 2-án (kedd) 11.30 órakor ülést tart.  Az ülés a jelzett időpontban akkor kerül megtartásra, ha azzal a Házelnök – a HHSZ 108. § (5) bekezdése alapján – egyetért.

Kockázatos és jogellenes kapkodás az oroszok kedvéért Pakson

2019. február 22.

Hírek

Látszólag nem sok minden történik a paksi atomerőmű bővítése körül. A határidők csúsznak, még az új blokkok tervei sincsenek készen, ráadásul a projekttel kapcsolatos több fontos pályázat is lassan halad. Viszont most kockázatos változtatásra készülnek Paks2-nél, ami az oroszoknak kedvezhet.

Még fixáras a Paks 2 beruházás

2019. február 19.

Hírek

A magyar kormány fixáras szerződést kötött Oroszországgal a Paks 2-es beruházásra, amit az esetleges késedelmek nem befolyásolnak – közölte a beruházásért felelős tárca nélküli miniszter, Süli János Szél Bernadett független képviselő írásbeli kérdésére.