Fideszes politikusok feketeöves szélhámosokkal összefogva lopják a közpénzt: ez ma a magyar energiapolitika

2023. november 11.

Hírek

A Völner-Schadl-ügy egyik, a bíróságon tárgyalt mellékszálából kiderül, hogy Magyarországon 1 paksi bővítésért felelős miniszter, 1 innovációért felelős miniszter, 1 igazságügyi államtitkár, 1 energiaügyi államtitkár és 1 végrehajtói kamarai elnök foglalkozott egyszerre és komolyan a “vízmotornak” nevezett közismert energetikai szélhámossággal, és próbáltak kéz alatt állami támogatást szerezni hozzá.

Lefejezték paks2 vezérkarát is

2022. szeptember 10.

Hírek

Menesztették az igazgatóságot Paks II projektcégénél, Orbán egykori tanára és a Honvéd egyik befektetője került a testületbe. Az új blokkok építéséért felelős cég vezérigazgatója az Eximbanktól érkezett. Ennyit a szakértelemről.

A paksi mór

2022. szeptember 9.

Hírek

Süli János személyében már a második elvitathatatlan hozzáértésű „belsős” szakember távozik a paksi bővítés parancsnoki posztjáról. Ha azt vesszük, hogy nyolc éve írták alá a szerződést az oroszokkal, nem is tűnik soknak. Az évszázad legnagyobb beruházásából így lett az évszázad csődje.

Lemondatták? Süli Jánost

2022. szeptember 7.

Hírek

Süli János lemondott államtitkári posztjáról, derül ki a legutóbbi Magyar Közlönyből. A bejegyzés szerint Süli megbízatása a Külgazdasági és Külügyminisztériumnál szeptember 5-i hatállyal, vagyis hétfőn szűnt meg. Süli szerint nem a miniszteri kritikák miatt mondott le.

Orbán bőségesen kitömi feleslegessé vált minisztereit is

2022. május 17.

Hírek

30 milliós végkielégítést kap a két tárca nélküli miniszter. Nem távoznak üres kézzel azok a miniszterek, akik nem kapnak szerepet az új Orbán-kormányban. 4 ilyen politikus van, akik 6 havi illetményükkel búcsúznak. A külügyminisztériumnál dolgozik tovább Süli János távozó paksi bővítésért felelős miniszter.

Paks II. problémás engedélykérelme miatt összeugrott Palkovics és Süli

2022. február 2.

Hírek

Palkovics László innovációs és technológiai és Süli János paksi bővítésért felelős tárca nélküli miniszter közötti összefeszüléshez vezettek a Paks II. engedélyezésére vonatkozó kérelemmel kapcsolatos problémák és hiányosságok – állítja cikkében a Direkt36. A párbajt Palkovics nyerte, az engedélyt nem adták meg.

Nem leszünk – már ismét az vagyunk

2021. október 16.

Hírek

Tudták önök, hogy Szijjártó Péter építi a paksi atomerőművet? Eddig én sem; úgy volt, hogy Putyin atomminisztériuma, a Roszatom a fővállalkozó-generálkivitelező. Most azonban történt valami, ami kételyt ébresztett bennem.