Használt sütőolaj-gyűjtéssel csökkenti a környezeti terheket a SPAR

2021. július 6.

Hírek

A vállalat a környezettudatosság jegyében a feleslegessé vált otthoni étkezési olajok és zsírok szakszerű összegyűjtését is megkezdi mostantól. Hulladékgazdálkodási partnerével egy hipermarketben és négy szupermarket áruházban 2021. június 21-étől kezdődően három hónapon át, tesztüzemben szelektív tárolókban gyűjti a használt lakossági étolajat és zsiradékot.

Bővül a szelektíven gyűjthető hulladékok köre

2018. szeptember 24.

Hírek

Magyarországon eddig nem volt megoldott hatékonyan a lakossági használt sütőolaj és zsiradék begyűjtése, elhelyezése és feldolgozása. Kaposváron hamarosan a használt sütőolajért is házhoz mennek.

A hibridek előtt sütőolajjal vaporettóznak Velencében

2018. március 10.

Hírek

Hamarosan újrahasznosított étolajjal mennek majd a velencei vízibuszok. Az AVM közlekedési vállalat egyúttal bejelentette, hogy a jövőben a hibrid üzemű vaporettók alkalmazására helyezi a hangsúlyt.

Ünnepi sütőolaj-gyűjtési kampány

2014. december 24.

Hírek

Bejött a MOL korábbi használt sütőolaj-gyűjtő kampánya, ezért most ismét –január 15-ig – le lehet adni e konyhai veszélyes hulladékot a cég egyes kútjainál, ahol értékes nyereményekkel jutalmazzák a környezettudatosságot.

Veszélyes hulladék, mégis a budiba öntjük

2013. augusztus 26.

Hírek

Az emberek általában tisztában vannak vele, hogy a használt sütőolaj veszélyes hulladék, a legtöbben mégis kidobják vagy kiöntik – derül ki a Mol augusztusi felméréséből, amelyet ezer ember online megkérdezésével készítettek el.

Folytatódik a sütőolaj gyűjtó kampány

2012. december 8.

Hírek

Magyarországon évente több tízezer tonna étolajat használnak fel. A keletkező használt sütőolaj sorsa csak az üzemi konyháknál, éttermeknél megoldott, ahol szervezetten folyik a hulladék elszállítása és feldolgozása. A háztartásokból csak kis része kerül a hulladékudvarokba, vagy lerakóhelyekre, jelentős mennyiség a lefolyókba vagy a szemétbe kerül.

Ismét MOL sütőolaj gyűjtő program

2012. december 05.

Helyszín: Budapest Bécsi út 27

Sajtótájékoztatók

A MOL Magyarország által tavaly elindított használt sütőolaj gyűjtő program nem várt eredményeket hozott: közel 120 tonna olajat gyűjtöttünk össze, Romániában is elindult, rangos nemzetközi elismerést kapott, és több mint 2 millió liter bioüzemanyag készítéséhez járult hozzá.

Használt háztartási sütőolajat gyűjt a Mol

2011. május 5.

Hírek

A Mol Nyrt. országszerte 100 benzinkútjánál kezdi gyűjteni május közepétől a használt háztartási sütőolajat, amiből bioüzemanyagot állítanak elő. A háztartások többsége kiönti a használt olajat, ami jelentősen szennyezi a környezetet, egy csepp használt olaj mintegy ezer liter vizet szennyez.