600 SUV kerekét eresztették le tiltakozásból

2022. szeptember 8.

Hírek

Egy környezetvédelmi aktivista csoport szerint a „klímakatasztrófa” egyik okozói a feleslegesen nagy szabadidő-autók, amely miatt kilenc országban engedtek le autógumikat, köztük az Egyesült Királyságban, Franciaországban és Kanadában.

Sürgősen súlyadót kellene kivetni az elektromos autókra

2021. október 16.

Hírek

Egy pick-up tömege ma 573 kilogrammal több, mint 1990-ben. A SUV-ok ugyanezen idő alatt átlagosan 136, a nem városi terepjáró „sima” autók pedig 173 kilóval lettek nehezebbek. Mintha minden autóba betettek volna egy zongorát, és mellé ültették volna a zongoristát is.

A franciák extra adóval büntetik a nehéz autókat

2020. november 17.

Hírek

A francia kormány célkeresztjében a nagy SUV-ok, igaz itt is vannak “ál” zöld kiskapuk. Egy kéttonnás autó után például 2000 euró (717 ezer forint) pluszadót kell majd fizetni.A zöldek szerint ez csak látványintézkedés.

Zöld rendszámos, népnemzeti neoliberalizmus

2020. augusztus 16.

Hírek

Nincs még egy annyira irritáló jelenség a közutakon, mint a zöld rendszámos terepjáró. Még az önkényesen kihelyezett sebességkorlátozó táblához tartozó traffipax sem rúg labdába mellette. Önmagában már a városi terepjáró is súlyos rendszerhiba tünete, sajátos jogalkotói baki eredménye, amelynek nagyjából annyi keresnivalója van a gépjárműforgalomban, mint egy kombájnnak, egy traktornak vagy egy harckocsinak.

A sportterepjárók letarolják a zöld célkitűzéseket

2018. április 17.

Hírek

Negyedével nőtt a közlekedés széndioxid-kibocsátása 1990 óta Európában. A Párizsi Klímaegyezmény 2050-re kitűzött céljai eléréséhez viszont már 2035-re le kellene állítani a robbanómotoros modellek gyártását legalább a személyautó- és a furgonállomány tekintetében.