Svéd partoktál tűnt fel az orosz kémbeluga

2023. május 31.

Hírek

Most Svédország partjainál látták az a belugát, ami először 2019-ben Norvégia partjainál bukkant fel: akkor is és most is egy hámot viselt, ami miatt azt feltételezték, hogy az állatot az orosz haditengerészet képezte ki kémnek.

Kiiktatják a fosszilis tüzelőanyagokat egy svéd régióban

2023. május 27.

Hírek

A közlekedés szén-dioxid-mentessé tétele is fontos cél a dél-svédországi Skåne régióban: az itteni városok célja a fosszilis tüzelőanyagok kiiktatása, és a városi szolgáltatásokból származó CO2-kibocsátás csökkentése.

Iparpolitika és akkumulátorgyártás Magyarországon és Svédországban

2023. március 9.

Hírek

Győrffy Dóra DSc, egyetemi tanár tanulmánya azt a kérdést vizsgálja, hogy az akkumulátorgyártás magyar gazdaságban betöltött szerepének jelentős kormányzati támogatással történő növekedése mennyire szolgálja Magyarország hosszú távú gazdasági felzárkózását. Az eredmény lesújtó.

Iparpolitika és akkumulátorgyártás Magyarországon és Svédországban

Kiadványok

Győrffy Dóra DSc, egyetemi tanár tanulmánya azt a kérdést vizsgálja, hogy az akkumulátorgyártás magyar gazdaságban betöltött szerepének jelentős kormányzati támogatással történő növekedése mennyire szolgálja Magyarország hosszú távú gazdasági felzárkózását.

Kitört a felháborodás Svédországban, miután több mint 200 hiúz kilövésére adtak ki engedélyt

2023. március 3.

Hírek

Állatvédelmi szervezetek szerint a tervezett irtás nincs arányban az állatokra vagy az emberekre jelentett veszélyekkel. Svédország összesen kétszázegy hiúz elejtését engedélyezte hetekkel azután, hogy vadászok több tucat farkassal végeztek az ország legnagyobb modern kori farkasirtása során – írta a The Guardian. A 201 hiúz több mint kétszer annyi, mint amennyi kilövésére a svéd hatóságok engedélyt… Tovább »

Nyilatkozat a svéd EAZA Zoo Furuviksparken csimpánzok megöléséről

2022. december 20.

Hírek

A Jane Goodall Intézet nagy szomorúsággal értesült arról, hogy december 14-én, a svédországi Furuviksparken Állatkertben legalább három csimpánzt lelőttek, miután kiszöktek a kifutójukból, és három csimpánz még mindig csapdában van az épületben.