A Párbeszéd betiltatná a vadállatok cirkuszi szerepeltetését

2020. december 7.

Hírek

December 8-án tárgyalja az Országgyűlés Fenntartható fejlődés bizottsága a Párbeszéd javaslatát, amiben azt szeretnék elérni, hogy számos európai ország után Magyarországon is tilos legyen a vadállatok cirkuszi szerepeltetése, adta közre Facebook-oldalán Szabó Rebeka, a határozati javaslat egyik kezdeményezője.

Betiltják a szőrmék árusítását a budapesti vásárokon

2020. november 29.

Hírek

Szőrmementesek lesznek Fővárosi Önkormányzat vásárai a Szőrmeellenes Liga kezdeményezésére. A liga korábban petíciót indított a változtatás érdekében. A háziasított állatok bőréből készített termékeket lehet majd árulni.

Hogyan tovább budapesti állatvédelem?

2020. október 21.

Hírek

Budapest legnagyobb állatvédelmi problémája, hogy kóbor állatok „keletkeznek” – véli Szabó Rebeka állatvédelemért felelős főpolgármesteri megbízott. Reményei szerint még ebben a ciklusban elköltöztethető az „Illatos út”, de a főváros ebrendészeti telepének új helyszíne még nincs meg.

Zugló fellebbez a városligeti fairtás ellen

2016. március 23.

Hírek

Fellebbez a budapesti Városliget negyven fájának kivágása ellen a zuglói önkormányzat, mert szerintük az erről szóló határozat több ponton törvényellenes. A Városliget Zrt. nem érti, miért nem szeretne 872 tiszafát a Városligetbe Szabó Rebeka?​

Természetvédelemben is Európa sereghajtója lettünk

2015. május 24.

Hírek

A magyar nemzeti parkokat ki kell szabadítani a Fidesz jövőfelélő politikájának szorításából – közölte Szabó Rebeka, a Párbeszéd Magyarországért elnökségi tagja a mai európai nemzeti parkok napján.

Magyar természetvédelem – élt 40 évet?

2014. november 13.

Hírek

Az alábbi kép a Kiskunsági Nemzeti Parkban, az izsáki Kolon tónál készült. Magam is gyakran jártam arra kutatóként, és sokszor hallottam, ahogyan a helybéliek is megőrzendő értékként említik a tavat, a madarakat, a környező buckás-árvalányhajas gyepeket. És nemcsak a tájhoz való érzelmi kötődésük miatt, hanem azért is, mert pontosan tudják, az ő boldogulásuk, a mezőgazdasági… Tovább »

Nagyot lehetne kaszálni az állami földeken

2014. augusztus 20.

Hírek

Sajtóhírek szerint az állami földpályázaton taroló Mészáros Lőrinc, illetve Orbán Viktor veje testvérének – szintén az államtól bérelt – földjét is parlagfű borítja. Az Együtt–PM szerint az Orbán-közeli álgazdák csak a területalapú támogatások megszerzése miatt harácsoltak össze ennyi állami földet, és nem képesek, illetve nem is áll szándékukban azokat szakszerűen művelni.

Rezsihazugság és új adók: káosz a hulladékgazdálkodásban

2014. február 23.

Hírek

Kormány által előidézett káosz van a hulladékgazdálkodásban, ami az önkormányzatokat is nagyon nehéz helyzetbe hozza. Gyömrőn a szelektív szemétgyűjtést mondta fel a szolgáltató, és van ahol a katasztrófavédelem sem talált kényszerszolgáltatót.

Konrollált pakskontroll.hu Már a Paks szó is tabu?

2014. február 3.

Hírek

A Paks szó nem megy át a parlament rendszerén, de az atomerőmű és az új blokkok használatával lehet írni a politikusoknak – írja az Origo Szabó Rebeka országgyűlési képviselő Facebook-oldalára hivatkozva. Az MSZP és az LMP is kérte a Paks-levelek szűrését. A paksi bővítéssel kapcsolatos levélhez civil szervezetként is várják a csatlakozásokat.