Ökohome 2017 konferencia és szakkiállítás

2017. február 26.

Hírek

Greenfo kuponkóddal 4000 Ft. kedvezménnyel vehet részt a legnagyobb hazai ökoépítészeti konferencián, ahol szakterületük elismert hazai képviselői mellett, külföldi vendégelőadók is színesítik a programokat. Az építészek mellett lesznek kiállítók is akiknél a különböző anyagok és technológiák is megismerhetőek, és találkozhat tapasztalt kivitelezőkkel is.

Megbetegíthet a saját otthonom? Erről a rejtett veszélyforrásról kevesen tudnak

2017. február 16.

Hírek

Napjainkra sajnos az építőipar lett az egyik leg környezetszennyezőbb iparág. Egészen a 20. század elejéig az építőanyagok alapanyagául a helyben található természetes anyagok szolgáltak. Olyan természetes építőanyagok, mint amilyen a fa, vályog, szalma, kender, nád. A világháború utáni gyors újjáépítési kényszer azonban gyökeres változást hozott…

Szalmaépület utólagos szigetelési workshop

2016. április 21. - 2016. április 25.

Helyszín: Pomáz Liszenkó telep, Fülöp Farm

Programok

A Magyar Szalmaépítők Egyesülete a Kulturális Örökség Menedzserek Egyesületével közösen utólagos épületszigetelési workshopot szervez a pomázi Fülöp Farmon. Egy környezeti és természeti értékekkel foglalkozó képzési és látogatóközpont felújításának első lépeseként leszigeteljük az épületet szalmabálával s nádpallóval. A műhely április 23-i, szombati napja részét képezi a helyszínen zajló Föld Napja rendezvénynek, mely során meg lehet ismerni… Tovább »

Szalmabála építészet konferenciasorozat

2016. március 08. - 2016. március 31.

Helyszín: országos programsorozat

Programok

Szalmabála építészet hatósági ügyintézőknek, építészeknek, önkormányzatoknak, mérnököknek, kivitelezőknek országos konferenciasorozatunk hamarosan indul! Időpontok: Helyszínek: Március 8. 17.00 FUGA Budapesti Építészeti Központ, Bp., V. kerület, Petőfi Sándor u. 5. Március 17. 14.00 Szabadművelődés Háza, Székesfehérvár, Fürdő sor 3. Március 18. 13.00 Városháza Díszterem (16. sz) Mezőberény, Kossuth tér 1. Március 21. 16.00 Városháza Üvegterem, Eger, Dobó… Tovább »

Pályázat épület utólagos szalmabála szigetelésére

2015. június 04. - 2015. október 15.

Helyszín: országos

Programok

Pályázati felhívás épület utólagos szalmabála szigetelésére Kívánj meleget vagy hűvöset, természetesen, együtt megvalósítjuk! A Magyar Szalmaépítők Egyesülete 2014-ben pályázatot nyújtott be a Norvég Civil Támogatási Alaphoz „Civil kezdeményezés a fenntartható fejlődésért a szalmaépítészet népszerűsítésével” címmel (projekt azonosító: NCTA-2015-11040-E), amely elbírálása nyomán 2015-ben pozitív támogatási döntés született. Jelen felhívás finanszírozási hátterét tehát az Egyesületünk számára rendelkezésre… Tovább »

V. Szalma az építészetben konferencia

2015. június 13.

Helyszín: Budapest Blaha Lujza tér 1

Programok

A konferencia célja a természetes építőanyagok -közülük is kiemelten a szalma- bemutatása, valamint egy ökologikusabb életmód megvalósítását segítő egyéb ötletek, technológiák ismertetése neves szakelőadók tolmácsolásában. Az elméleti anyagokon kívül megépült példákkal, és a tapasztalatok megosztásával is szeretnénk teljesebb képet adni a vályog, szalma, fa anyagok alkalmazásáról. Az előadások végén kérdéseket lehet majd feltenni az előadóknak. … Tovább »

Jégkocka akció zárónap

2014. június 05.

Helyszín: Nyíregyháza Korzó

Sajtótájékoztatók

Június 5-én, csütörtökön, a Környezetvédelem világnapján megbontjuk a Korzó mellett felépített jégkocka szalmabála falát, és megnézzük, mennyi jég maradt március 20-a óta az elszigetelt falakon belül.

Szalmaépítők konferenciája

2013. június 29.

Helyszín: Balmazújváros

Programok

MAGYAR SZALMAÉPÍTŐK EGYESÜLETE Kedves Szalmalakók és arra vágyók! KIHELYEZETT KONFERENCIÁT tartunk hagyományainktól eltérő módon. Kevés szöveg sok gyakorlat és tapasztalat. A helyszín sem akárhol: a Hortobágyon, nevezetesen Balmazújvárosban ahol a legnagyobb élet alakul a szalmaépítés terén. Időpont Június 29 szombat. Köszönjük a meghívást házigazdáinknak, a Hortobágy Természetvédelmi Egyesületnek. Na és akkor a program: – Bevezetésként… Tovább »

Szalmaépítő képzés

2012. augusztus 10. - 2012. augusztus 11.

Helyszín: Nyíregyháza

Programok

Az Energia és Környezet Alapítvány Szalmaépítő képzést  szervez Időpont: 2012. augusztus 10-11. Helyszín: Nyíregyháza A szalmabála egy olyan építő anyag, amelyet ma még kevesen ismernek, de olyan jó tulajdonságokkal rendelkezik, hogy méltán helye van a hazai építőiparban. A szalmabálából készült épületek egyesítik a környezettudatosságot, az energiatakarékosságot, és a kreatív építészeti magoldásokat. Egy olyan gyakorlatorientált képzést… Tovább »

II. Szalma az építészetben konferencia

2012. május 05.

Helyszín: Budapest, XI. kerület, Cirmos u. 8.

Programok

A Magyar Szalmaépítők Egyesülete konferenciát rendez "II. Szalma az építészetben" címmel. A szalmaépítészeten kívül szó lesz természetes anyagokról, ökologikus megoldásokról, technológiákról. Az előadások után biztosítunk időt kérdések feltevésére. A rendezvény alkalmat teremt arra is, hogy a résztvevők hasonló érdeklődésű emberekkel megismerkedjenek, többet tudjanak meg egyesületünk tevékenységéről. Várható előadóink: Búzás Miklós: A téglakészítést és tapasztást megelőző… Tovább »