Biztonságos adattárolás SSD meghajtókon

2019. december 5.

Hírek

Asztali számítógépek vagy laptopok szinte minden háztartásban megtalálhatók, mivel manapság a mindennapos munkavégzéshez szükségesek. Azonban egy jól funkcionáló számítógépnek nagy tárhellyel kell rendelkeznie ahhoz, hogy kényelmesen elférjen minden munkához szükséges anyag. Emiatt hatékony és zökkenőmentes működéséhez szükség van SSD meghajtóra. Míg évekkel ezelőtt a HDD meghajtó volt a legpopulárisabb, és az SSD háttérbe szorult magas… Tovább »

Hatékonyságnövelő a megunt mozilemez

2014. november 27.

Hírek

Az online videotékák és hd tévécsatornák korában kissé elavultnak mondható a blu-ray, de az optikai adattároló még jó lesz valamire: egy kis módosítással növelni tudja a napelemekre eső fény mennyiségét – írta az index.

Az Apple a legzöldebb kütyügyártó

2014. szeptember 3.

Hírek

A Greenpeace értékelte a fogyasztói elektronikai vállalatok környezeti hatásait. Az Apple vezet a Samsung és összes többi rivális előtt is, akik egyelőre nem képesek a nyomába érni. Összességükben az elektronikai vállalatok egyelőre képtelenek kezelni növekvő energialábnyomukat. Fejenként évi 7 kg. elektromos hulladékot termeltünk 2 éve, és ez a szám csak nő.

Számítógépes játékok a környezeti nevelés eszközeként

2014. augusztus 2.

Hírek

Statisztikai adatok támasztják alá, hogy a gyerekek egyre többet ülnek televízió vagy számítógép előtt, és az is kimutatható, hogy a televíziózás felől az internetezés felé tolódik el a szabadidő eltöltése a fiatalok körében. Ezen belül pedig nagy százalékban a számítógépes játékok használata a jellemző. Szülőként tudjuk, hogy a tiltás sokszor nem a legcélravezetőbb megoldás, inkább… Tovább »

Jelentős spórolás betűtípus cserével

2014. március 30.

Hírek

Egy egyszerű beállítással komolyan csökkenthetjük a nyomtatás költségét. A “tintapazarló” New Times Roman helyett használjunk Garamond betűtípust.

Ne mobilozz a budiban!

2013. szeptember 18.

Hírek

Az okostelefonokon, a táblagépeken és a számítógépek billentyűzetén több kórokozó él, mint az irodai vécék ülőkéjén – derítette ki egy brit fogyasztóvédelmi felmérés.

Digitális környezetszennyezés

2013. augusztus 2.

Hírek

Talán nem is gondolnánk, hogy a különböző oldalakra feltöltött irdatlan mennyiségű adat vagy a rengeteg (kéretlen) e-mail hozzájárul a klímaváltozáshoz.. Az adatközpontok adják az éves CO2-kibocsátás 2 százalékát. Hasznos tippek digitális szeméthalmunk csökkentésére.

Zöldít a Facebook és megosztja tapasztalatait

2013. június 18.

Hírek

Megnyitotta legújabb adatközpontját a Facebook Svédországban. Az új létesítmény több szempontból is egyedülálló: ez a cég első olyan adatközpontja, amely nem az Egyesült Államokban van, és emellett teljes mértékben megújuló energiaforrások fedezik a szükségleteket:

Spam, spam, spam!! A löncshústól a virtuális szemétig

2013. június 16.

Hírek

A postaládákat elárasztó kéretlen levelek, szórólapok ellen már folyik a harc, emellett azonban az elektronikus postafiókunkat is folyamatosan ostromolják szeméttel. Az informatikai biztonsággal foglalkozó Symantec 2013-as riportja szerint Magyarország a világon a negyedik (!) a kéretlen levelek arányát tekintve (74 %)!