Haltelepítési rekord az angliai folyókban

2016. február 13.

Hírek

A brit Környezetügyi Hatóság közlése szerint rekordmennyiségű tenyésztett halat engedtek szabadon tavaly az angliai folyókba, hogy növeljék azoknak a halpopulációknak méretét, amelyek életterében több évnyi szennyezettség után mostanra javult a vízminőség.

Természetvédelmi hullámtéri sarjaztatás

2015. december 24.

Hírek

Sikeresnek bizonyult a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság év elején elkezdett, hullámtéri erdőket érintő természetvédelmi erdőkezelési kísérlete. A puhafás ligeterdők így új életre kelhetnek.

Panda baby boom

2015. október 26.

Hírek

Rekordszámú újszülött panda maradt életben az idén, az eddig világra jött 26-ból 23-an egészségesen fejlődnek a világ legnagyobb pandatenyésztő központjában, a délnyugat-kínai Szecsuanban – közölte a kínai média.

Új csimpánzok Veszprémben

2015. április 4.

Hírek

A fajkoordinátorok javaslatára két új csimpánz érkezett a Veszprémi Állatkertbe, ahol ezentúl egy közép-afrikai csimpánzcsapat lesz látható – közölte Török László igazgató.

Az Ikinya nevet kapta a 30. budapesti zsiráf

2015. február 5.

Hírek

Zsiráf született a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A hím zsiráfborjú az Ikinya nevet kapta. Amikor először lábra állt, 170 cm magas volt, öt nap alatt azonban több mint tíz centit nőtt. Néhány nap múlva várhatóan a nagyközönség is láthatja a jövevényt.

Orrszarvú mentés embrióbeültetéssel

2015. február 4.

Hírek

2 kelet-afrikai keskenyszájú orrszarvú született nemrég a csehországi Dvur Králové-i állatkertben. Az igazgató, Premysl Rabas szerint a két állat az 52. és az 53. itt világra jött rinocérosz, mely fajból már csak nagyjából 700 egyed és a kelet-afrikai vadonban, így a kihalás fenyegeti.

Kínai tigris szaporulat

2015. január 4.

Hírek

A szibériai tigris a világ tíz legveszélyeztetettebb faja közé tartozik, többségük ÉK-Kínában és Oroszország keleti részén él. Tavaly 105-tel nőtt az állomány.

Havasi gyopár a politikus jelkép

2014. november 25.

Hírek

A havasi gyopár egyik törzsének sikeres nemesítéséről 2006-ban írt egy svájci kutatóközpont. A kozmetikai ipar nyomban szemet is vetett rá, főleg az alpesi vadnövény gyulladáscsökkentő tulajdonsága miatt. Ámde a havasi gyopár nagyipari termesztésének gondolata az egész országban nagy felzúdulást váltott ki. „Hagyjuk békén ezt a kedves kis virágot, amely Svájc szimbóluma! Az ezüstcsillag nemzeti jelkép,… Tovább »