Tetővel a “varjúbűnözés” ellen

2022. május 4.

Hírek

Varjúmentesíteni szeretné a Főkert és az Fővárosi Közterület Fenntartó  a kukákat – új fedővel kísérleteznek. Olyan fedőt alkottak, amivel megakadályoznák, hogy a városi madarak kukázhassanak. Június közepéig számíthatunk a településeken embereket ijesztgető varjakra.

Desiree halálesete derített fényt egy óriási mérgezési hullámra

2018. január 23.

Hírek

A „Desiree” névre keresztelt fiatal parlagi sast 2018.01.08-án elpusztulva találták Szerbiában, Apatin közelében. A fiatal jeladós parlagi sas 2017. június 22-én hagyta el a fészket Burgenlandban, Ausztria legkeletibb tartományában. Csupán hat hónap és összesen több mint 4200 km megtétele után a jeladója „elhallgatott”.

A hazai madárvilág meg nem értett zsenijei

2016. március 1.

Hírek

A varjúfélék egyesekben csodálatot, másokban félelmet, megint másokban ellenszenvet váltanak ki. Számos monda és legenda övezi őket: az istenek hírnökei, rossz ómenek, előrejelzik a szerencsétlenséget és a halált. Némelyeket lenyűgöz intelligenciájuk, másokat idegesít jelenlétük, és mindössze kegyetlen fészekrablóként könyvelik el őket. Évezredeken át itt voltak és itt vannak ma is, részei a mindennapjainknak.