A klímaváltozás hosszabb és durvább pollenszezont hoz

2019. április 12.

Hírek

Húsz év adatai alapján úgy tűnik, hogy a pollenallergiásoknak csak rosszabb lesz: ahogy melegszik az idő, kitolódik a pollenszezon, és az allergén pollenek koncentrációja is növekszik. Ráadásul ez a trend az egész világon megfigyelhető.

Továbbra is az SZTE a legzöldebb magyarországi egyetem

2017. december 18.

Hírek

Javított múlt évi „zöld eredményén” a Szegedi Tudományegyetem. A GreenMetric 2017-es világrangsorában az SZTE 88. lett, és a tavalyi 107. helyről úgy lépett előrébb, hogy egyetlen év alatt több mint 100 intézménnyel több töltötte ki a zöld kérdőívet. Az SZTE az európai green-listán a 42., Magyarországon őrzi pozícióját: a legzöldebb hazai egyetem.

Továbbra is az SZTE a legzöldebb egyetemünk

2017. január 7.

Hírek

A hazai felsőoktatási intézmények közül az elmúlt évekhez hasonlóan a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) végzett a legjobb helyen a világ zöld egyetemeit rangsoroló GreenMetric felmérésben – tájékoztatott az intézmény közkapcsolati igazgatósága.

Faállomány adatbázissal a komfortosabb Szegedért

2015. október 12.

Hírek

A zöld infrastruktúrák városökológiai szerepe igen jelentős: a növényzet a globális változások szélsőségeit nagymértékben tompíthatja, a város kedvezőtlen életfeltételeit jelentősen javíthatja. Szeged élen jár a faállomány nyilvántartásában, hiszen a Szegedi Tudományegyetem Éghajlattani és Tájföldrajzi Tanszékének munkatársai folyamatosan bővítik, korszerűsítik az adatbázist.

Új trópusi üvegház a szegedi füvészkertben

2014. április 27.

Hírek

Az Egyetemi Tavasz programsorozat keretében, a Föld napjához kapcsolódva hivatalosan is megnyílt tegnap az új trópusi üvegház a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertjében.

A magyar szmog veri a londonit!

2014. április 5.

Hírek

Évtizedek óta nem tapasztalt szmog mérhető Dél Angliában, ezzel a hírrel van tele a világsajtó, ám idehaza az idei évben ennek többszörösét is mérték. Putnok veri Londont és Párizst is.

Londoni csúcsszmog és új szegedi kutatások

2014. április 4.

Hírek

Évtizedek óta nem volt a ekkora a légszennyezettség Anglia déli térségeiben. A fővárosban és környékén az észlelőállomások a legmagasabb szennyezettségi értéket mérték. A szállópor koncentrációjának mérésére dolgoztak ki új módszert szegedi kutatók.

Napelemes energiatermelés a Szegedi Tudományegyetemen

2013. március 14.

Helyszín: SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ

Sajtótájékoztatók

A Szegedi Tudományegyetem nevében tisztelettel meghívjuk a KEOP-2009-4.4.0/A/09-2010-0015 azonosító számú pályázat keretében Napelemes energiatermelés megvalósítása a Szegedi Tudományegyetemen című pályázat sajtótájékoztatóval egybekötött záró rendezvényére.

Zöld egyetem – sajtótájékoztató

2013. január 23.

Helyszín: Szeged, Ady tér 10.

Sajtótájékoztatók

A Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központ Igazgatósága tisztelettel meghívja Önt a 2012. évi Zöld egyetem rangsor eredményeinek bemutatására.