Orrszarvú-bemutató nyílt a Szegedi Vadasparkban

2020. augusztus 31.

Hírek

Orrszarvú-bemutató nyílt tegnap a Szegedi Vadasparkban. A csaknem 180 millió forintos beruházás lehetővé teszi, hogy az intézmény bekapcsolódjon a ritka és veszélyeztetett indiai orrszarvúk (Rhinoceros unicornis) tenyésztésébe.

Megszületett az első szegedi zebra

2020. augusztus 26.

Hírek

Bár a zebrák nem számítanak a legnagyobb állatkerti ritkaságok közé, és a Szegedi Vadasparkban is régóta élnek. Eddig valahogy a csikóáldás elkerülte a dél-alföldi állatkertet, egészen augusztus 12-ig, amikor megszületett az első zebra. Dia az első hetet még a Zsiráf-házban töltötte, majd kiengedték a külső kifutóba, így már a látogatók is megtekinthetik a kis zebrát.

Fiatal zsiráfbika érkezett Szegedre

2020. június 19.

Hírek

Egy fiatal Rotschild-zsiráf (Giraffa camelopardalis rothschildi) érkezett a Szegedi Vadasparkba, a bikát néhány hét múlva a kifutóban is megfigyelhetik a látogatók – közölte Veprik Róbert igazgató. Az Irungunak elnevezett hím 2017 elején született a Fővárosi Állat- és Növénykertben.

Pumát fogadott örökbe a budapesti amerikai követség

2019. május 16.

Hírek

Egy korábban illegálisan tartott és ezért elkobzott nőstény pumát fogadott jelképesen örökbe az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetsége nevében David Kostelancik misszióvezető-helyettes a Szegedi Vadasparkban.

Vadvilág világnapja 2019

2019. március 04.

Helyszín: Szegedi Vadaspark

Sajtótájékoztatók

Az Agrárminisztérium Környezetügyért Felelős Államtitkársága a Szegedi Vadasparkot kérte fel, hogy az együttműködésünk keretében itt ünnepeljük a vadvilág világnapját (World Wildlife Day).

Február másodikán lessük a medvét!

2019. február 02.

Helyszín: Szegedi Vadaspark

Programok

Amióta barna medve is a Szegedi Vadaspark gyűjteményének része, azóta az év első programja a medveles, amely során a látogatóinkkal együtt figyelhetjük meg, hogyan viselkednek a medvéink a tél végéhez közeledve. Idén ez a nap hétvégére esik, így bízunk benne, hogy az eddigi évek iskolai és óvodai csoportjai után most az egyéni látogatók és családok… Tovább »

Jól indult egy rétisasnak 2019

2019. január 11.

Hírek

Mindig öröm, ha egy felgyógyult vadállatnak visszaadhatjuk a szabadságát – írta a Kiskunsági Nemzeti Park.

Lassan felnőtté válik a szegedi grifmadár

2018. augusztus 24.

Hírek

A Szegedi Vadaspark gyűjteményének egyik legnagyobb büszkesége az a fakó keselyű pár, amely egy államközi együttműködés keretében érkezett Szerbiából.

8 fekete fióka a skarlát csapatban

2018. július 19.

Hírek

A Szegedi Vadaspark egyik legszínesebb kifutója a skarlát íbiszeké. A csodaszép madarak évek óta sikeresen költenek az állatkertben, a számukra kihelyezett fészkekben idén 8 fióka kelt ki.