Pumát fogadott örökbe a budapesti amerikai követség

2019. május 16.

Hírek

Egy korábban illegálisan tartott és ezért elkobzott nőstény pumát fogadott jelképesen örökbe az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetsége nevében David Kostelancik misszióvezető-helyettes a Szegedi Vadasparkban.

Vadvilág világnapja 2019

2019. március 04.

Helyszín: Szegedi Vadaspark

Sajtótájékoztatók

Az Agrárminisztérium Környezetügyért Felelős Államtitkársága a Szegedi Vadasparkot kérte fel, hogy az együttműködésünk keretében itt ünnepeljük a vadvilág világnapját (World Wildlife Day).

Február másodikán lessük a medvét!

2019. február 02.

Helyszín: Szegedi Vadaspark

Programok

Amióta barna medve is a Szegedi Vadaspark gyűjteményének része, azóta az év első programja a medveles, amely során a látogatóinkkal együtt figyelhetjük meg, hogyan viselkednek a medvéink a tél végéhez közeledve. Idén ez a nap hétvégére esik, így bízunk benne, hogy az eddigi évek iskolai és óvodai csoportjai után most az egyéni látogatók és családok… Tovább »

Jól indult egy rétisasnak 2019

2019. január 11.

Hírek

Mindig öröm, ha egy felgyógyult vadállatnak visszaadhatjuk a szabadságát – írta a Kiskunsági Nemzeti Park.

Lassan felnőtté válik a szegedi grifmadár

2018. augusztus 24.

Hírek

A Szegedi Vadaspark gyűjteményének egyik legnagyobb büszkesége az a fakó keselyű pár, amely egy államközi együttműködés keretében érkezett Szerbiából.

8 fekete fióka a skarlát csapatban

2018. július 19.

Hírek

A Szegedi Vadaspark egyik legszínesebb kifutója a skarlát íbiszeké. A csodaszép madarak évek óta sikeresen költenek az állatkertben, a számukra kihelyezett fészkekben idén 8 fióka kelt ki.

2018 – az elefánt éve a Szegedi Vadasparkban

2018. január 21.

Hírek

Most, hogy a lombjukat vesztett fák, cserjék messzi belátást nyújtanak a vadasparki erdőbe, a télen ide látogatók már felmérhetik, mekkora is lesz az állatkert eddigi, közel 30 éves történetének leggrandiózusabb fejlesztése, az indiai elefánt bemutató.

Párban a szegedi párducok

2017. július 14.

Hírek

Ifjú hölgyet kapott párjául Németországból a kitűnő vérvonalat képviselő hím észak-kínai párduc, így esély lehet a világ egyik legritkább és legveszélyeztetettebb párduc alfajának szaporodására Szegeden.

Újra látható manul a Szegedi Vadasparkban

2017. május 26.

Hírek

Újra látható a Szegedi Vadasparkban az egyik legimpozánsabb macska, a ritkaságnak számító manul, más néven pusztai macska (Otocolobus manul) – tájékoztatott Veprik Róbert igazgató.

Afrikai jövevények Szegeden

2017. május 11.

Hírek

Több új afrikai különlegesség is látható a Vadaspark terráriumházában, amely egyben a „nemszeretem” állatokkal való foglalkozások színtere. A két érintett faj a császárskorpió és a szenegáli fülesmaki – avagy galágó.