A szegények rosszabb levegőt is szívnak

2019. február 12.

Hírek

Európa társadalmi, gazdasági szempontból legrosszabb helyzetben lévő területeinek lakosságát sújtja leginkább a légszennyezettség és az egyéb környezeti szennyezés – áll az Európai Környezetvédelmi Ügynökség (EEA) új jelentésében.

41 millió gyerek végveszélyben

2019. január 29.

Hírek

Az UNICEF-nek 3,9 milliárd dollárra (1082,25 milliárd forintra) van szüksége ahhoz, hogy segíteni tudjon a konfliktusok és természeti katasztrófák 41 millió gyermekáldozatának az idén. 2018-ban 26(!) embernél volt a világ összes pénzének fele.

Drámai módon nő a világ egyenlőtlensége

2018. január 23.

Hírek

Az idei davosi Világgazdasági Fórumra is sokkoló adatokkal készült a Oxfam brit segélyszervezet. A világon tavaly megtermelt vagyon 82 %-a a Föld lakosságának leggazdagabb 1 %-ához került, a milliárdosok száma pedig rekordot ért el az Oxfam tegnap publikált jelentése szerint.

Egyre hatalmasabb a világ vagyoni egyenlőtlensége

2017. november 18.

Hírek

A Föld felnőtt lakosságának 0,7 százaléka birtokolja a világ megtakarításainak 45,9 százalékát. Ez azt jelenti, hogy 36 millió ember kezében elképesztő méretű összeg, 128,7 billió dollár összpontosul, amint ez a lenti piramison is látható.

A tömegek lázadása és a szociális klímapolitika

2017. február 1.

Hírek

A fejlett világban a klímaváltozás látszólag elsősorban az elit „ügye”, azaz azoké, akiket nem a hó végi számlák kifizetése foglalkoztat. A lecsúszó, küszködve megélő középosztálynak kevesebb energiája jut foglalkozni a környezet és az éghajlat problémáival, a náluk is szegényebbekben pedig tán még az a gyanú is felmerül, hogy a klímaváltozás elleni harccal majd valahogy majd… Tovább »

Csak a szegények szennyeznek?

2017. január 24.

Hírek

A fűtési légszennyezés több mint 70 százalékának nem a szegénység az oka, hanem az ismerethiány, a felelőtlenség, a nemtörődömség.

Időzített bomba ketyeg a gazdagok és szegények között

2016. december 4.

Hírek

A Nobel-békedíjas Muhammad Yunus szerint a gazdagok és szegények között egyre növekvő jövedelmi szakadék egy időzített bomba, ami előbb-utóbb egy társadalmi és gazdasági elégedetlenségként fog felrobbanni, ha a világ nem tesz időben ez ellen. Stephen Hawking is az emberek közötti egyenlőtlenséget tartja a legnagyobb civilizációs veszélynek. A magyarok negyede rossz körülmények között él egy friss… Tovább »

Az emberek közötti egyenlőtlenség a legnagyobb civilizációs veszély

2016. december 3.

Hírek

Bolygónk a valaha volt legveszélyesebb időket éli – figyelmeztetett meglehetősen vészjóslóan Stephen Hawking. És hogy miben látja a fenyegetést a világ leghíresebb fizikusa? Klímaváltozás, élelmiszerhiány, túlnépesedés, más fajok tizedelése, járványok, az óceánok elsavasodása… Ezek mind csak a jéghegy csúcsát jelentik.

Háztartások életszínvonala 2015

2016. december 01.

Helyszín: 1024 Budapest, Keleti Károly utca 5-7.

Sajtótájékoztatók

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) tisztelettel meghívja a „Háztartások életszínvonala, 2015” című kiadványának bemutatása kapcsán rendezett sajtóbeszélgetésére.