Fehérvár a fákért – demonstráció a kormány fagyilkolása ellen

2022. augusztus 9.

Hírek

A Gaja Környezetvédő Egyesület, a Zöldellő Egyesület, és Székeszöldvár “Fehérvár a fákért” címmel békés demonstrációt szervez aug-10-én szerdán 18:00-kor. Találkozó Székesfehérváron a Gyümölcs utcában a  lánykolival szemben.

A szennyvíziszap bűzös útja. Vége a büdös biznisznek?

2019. november 6.

Hírek

Hamarosan lejárnak a külföldi szennyvíziszap behozatalára vonatkozó engedélyek, amelyek kapcsán  Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter  több júliusi kormányinfón azt ígérte,  a   jövőben nem fognak hatósági engedélyt kiadni szennyvíziszap Magyarországra szállítására a magyar hatóságok, nem fogják engedélyezni a szennyvíziszap külföldről történő behozatalát, mert a magyar szennyvíziszap bőven elegendő a termőföldnek. Biztos?

Ketyegő szennyvíziszap bombák

2019. augusztus 4.

Hírek

Miközben néhány Fidesz-közeli vállalkozás politikai hátszéllel mesés vagyonokat csinál a külföldről behozott szennyvíziszapból, Budapest lassan belefullad a fővárosi szennyvíztisztítókban keletkező szennyezőanyagba.

Európai szenny nagyhatalom leszünk

2019. június 26.

Hírek

A térség egyik hulladéklerakó-nagyhatalma lettünk: tavaly Magyarország fogadta be a horvát szennyvíziszaptermés több mint felét. A lerakó magyar üzemeltetőjének elképesztő nyereséget hozott az üzlet. Két hónapja derült ki, hogy a tervek szerint Olaszországból és Szlovéniából is hatalmas mennyiség behozatalát tervezi egy vállalkozás. Ide vezet a zöldhatóságok likvidálása.

Újabb mérföldkő a székesfehérvári e-mobilitásban

2019. február 26.

Helyszín: Székesfehérvár, Gáz u. 19.

Sajtótájékoztatók

Szeretettel meghívjuk Önöket az E.ON Hungária Zrt. és Székesfehérvár Megyei Jogú Város által szervezett ünnepségre, ahol az újonnan telepített 5 elektromos töltőállomásunkat adjuk át a nagyközönség számára.

Már látogatható a Sóstó Természetvédelmi Terület egy része

2018. augusztus 12.

Hírek

A Sóstón, az északi-tó körül élő gazdag növény- és állatvilágot már közelebbről is megfigyelhetjük. A védett területen végzett beruházások részben elkészültek, a műszaki átadás-átvétel folyamatban van, de az északi-tó és környéke már kész, ezért döntött úgy Székesfehérvár Önkormányzata, hogy augusztus 11-től látogathatóvá teszi ezt a részt.

Élményfiók már a királyok városában is

2017. január 21.

Hírek

Elválasztó pult helyett tárgyalóasztal, hagyományos banki ügyintézés helyett közös bankolás, közösségi munkahely, találkozási pont az üzleti partnerekkel, zöldfal, újra-bútorok, fair trade kávék, a gyerekeknek pedig játszósarok – a MagNet Közösségi Bank élményfiókjai olyan közösségi pontok, amelyek a pénzügyi kultúra fejlesztése mellett híven tükrözik a Bank újragondolt emberközpontú, együttműködésre alapozó filozófiáját.

Greenpeace-akció a kishantosi földlopás ellen

2015. december 8.

Hírek

Greenpeace-aktivisták tiltakoznak a kishantosi biogazdaság által korábban bérelt földek Székesfehérváron zajló árverezése ellen jelenleg (december 8 13.00). Az aktivisták felmásztak a Türr István Képzõ és Kutató Intézet tetejére, ahol az árverések zajlanak, és 25 méteres „Földrablás” feliratot festették rá lemosható festékkel, valamint egy „El a kezekkel Kishantostól!” feliratú óriási transzparenset lógattak le az árverés termének… Tovább »

15 milliárd közpénz Orbán újabb kedvenc játékszerére

2015. szeptember 24.

Hírek

Kerítés csak a legszükségesebb helyeken lesz. Székesfehérváron új stadiont építenek, 2017-ben végezhetnek. A 11 milliárdos költséget még 3,8 milliárddal megdobja egy természetvédelmi terület rehabilitációja.

A focis kalandpark likvidálja Sóstó élővilágát?

2015. február 26.

Hírek

A környezetvédelmi hatóság álláspontja szerint nincs környezeti hatása egy természetvédelmi területre tervezett kalandparknak. Az abszurd helyzet megértéséhez tudni kell: a kalandpark a fehérvári Videoton-pálya szomszédságában, a stadion-felújítási projekt egyik mellékszálaként létesülne.