Megbénult a hulladékszállítás, jöhetnek az oligarchák

2017. november 23.

Hírek

Megkezdődött a szemétszállítási rendszer összeomlása. Hadházy Ákos (LMP) országgyűlési képviselő lakóhelye, Szekszárd és környéke példájával igazolta korábbi állítását: a végső cél a hulladékkezelés kijátszása oligarchakezekbe.

Újabb orbáni abszurd: paksi melegvizet Szekszárdra

2016. február 29.

Hírek

A miniszterelnök az ún. „Modern Városok” sorozat keretében Szekszárd számára ígért több tízmilliárdnyi fejlesztést. Ennek egyik elemeként Paks és Szekszárd között épülne egy olyan vezeték, amelyen az atomerőműben keletkező meleg vizet juttatnák el a szekszárdi távhő-rendszerbe. Csak egy stadionnyi beruházás.

Szekszárd is részese az EU legátfogóbb klímakutatásának

2014. december 14.

Hírek

A héten Limában zajlott az ENSZ Éghajlatváltozási Keretegyezményének csúcstalálkozója, mellyel egyidőben nemzetközi klíma szakértők látogattak Szekszárdra, ahol bemutatták az EU egyik legnagyobb klímakutatási projektjét. A januárjában indult IMPRESSIONS projekt 5 évében segíti a szélsőséges éghajlatváltozás következményeinek megértését és alkalmazkodási tevékenységek kidolgozását. A programnak Veszprém és Szekszárd kiemelt partnere.

Klímabarát mintaprogram Szekszárd térségében

2013. március 22. - 2013. március 23.

Helyszín: Szekszárd, Augusz Imre u. 15.

Programok

A Zöldtárs Környezetvédelmi Közhasznú Alapítvány 2009-től koordinálja a Szekszárdi Klímakör tevékenységét. (Szekszárd Megyei Jogú Város 2009-ben csatlakozott a Klímabarát Települések Szövetségéhez és megalakította a Szekszárdi Klímakört.) A Zöldtárs Alapítvány 2013. január 19. és 2013. március 23. között „Klímabarát mintaprogram Szekszárd térségében” címmel klímaprogramokat szervez a kistérség 15 településén.  Ezúton meghívom Önt és/vagy munkatársát a program… Tovább »

Szünetel a szekszárdi kármentesítés

2013. január 20.

Hírek

Egyelőre szünetel a kármentesítés a diklór-etilénnel szennyezett szekszárdi lőtéri ivóvízbázison, mivel még nem ismert az idén rendelkezésre álló költségvetési forrás – közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium.

Teltház a szekszárdi kutyamenhelyen

2012. február 11.

Hírek

Megtelt a szekszárdi Állat- és Természetvédő Alapítvány kutyamenhelye, ahová a rendkívüli hidegben a szokásosnál több gazdátlan állatot vittek be.