Új távlatok a szélenergetikában

2018. március 3.

Hírek

Bemutatták a világ legnagyobb szélturbinájának terveit. A Haliade-X 260 méter magas lesz, kapacitása 12 megawatt, lapátjainak hossza 107 méter. Miközben a szélenergia is egyre olcsóbb megújuló forrás, az Orbán-kormány 8 éve betiltotta.

Jobbik: nem lehet szembemenni a megújuló energiákkal

2016. szeptember 10.

Hírek

A Jobbik szerint nem lehet a megújuló energiák ellen menni, a magyar rendszerekben még bőségesen van lehetőség a bővítésre. Kepli Lajos, a párt országgyűlési képviselője erről ma nyilatkozott, azt ígérve, ha kormányra kerülnek, újra ki fogják írni a szélenergia-tendert.

Nem kell Orbánéknak a szélenergia

2016. szeptember 5.

Hírek

Ha a kormányon múlik, nem épül több szélerőmű Magyarországon. A jövőben ugyanis csak a kabinet adhat ki engedélyt ilyen építésére, a Fejlesztési Minisztérium szerint nem indokolt újabbak építése. Paks 2 szele mindent elfúj.

Tudta? Nem lesz több szélerőmű Magyarországon

2016. augusztus 31.

Hírek

A fejlesztési minisztérium arról tájékoztatta a Magyar Narancsot, hogy nem tartják indokoltnak új szélerőművek létesítését. Az illetékesek a németekre hivatkoznak, pedig 2016. januárig az ex NDK területén 15697 MW szélerőmű létesült. Nálunk 330 MW. Hogyan tud ebből bárki olyan következtetést levonni, hogy nem indokolt a szélerőmű-kapacitás bővítése???