Fulladozunk műanyagainkban

2017. december 8.

Hírek

Fényképek sorjáznak számítógépem képernyőjén. Az egyiken a Csendes-óceánon úszó hatalmas szemétsziget, a felszínén műanyag palackok, poharak, flakonok, ezerféle kacat. Egy másikon homokos tengerpart, de strandolók sehol, a fövenyt műanyaghulladék borítja.

Műanyag palackokkal a Holdra

2016. július 28.

Hírek

Magyarországon évente kb. 100 millió tonna szemét keletkezik, amelynek a 20%-a háztartási. A hulladékok egyik „legnépszerűbbje” a közel 450 év alatt lebomló műanyag vagy PET palack. Az évi 80 millió darab hulladék műanyag palack egymás mellé rakva elérné a Holdat.

6 olimpikonnal ünnepelnek együtt a szelektálás bajnokai – IKSZ sajtónyilvános díjátadója

2015. november 24.

Helyszín: Városliget Café & Bar, 1146 Budapest, Olaf Palme sétány 5

Sajtótájékoztatók

Kovács „Kokó” István, Kammerer Zoltán, Kovács Katalin, Kökény Roland, Nagy Tímea és Pars Krisztián együtt vesz részt az Italos Karton Egyesülés Ötdobozos Játékok edukációs játék eredményhirdetésén, amely során kiderül, hogy a játék résztvevői és az olimpikonok közül KI LESZ AZ ITALOS KARTON SZELEKTÁLÁS BAJNOKA!

Hulladékgazdálkodási sajtótájékoztató

2015. október 27.

Helyszín: Lurdy Ház Budapest Könyves Kálmán krt. 12-14

Sajtótájékoztatók

ÚJ LEHETŐSÉGEK AZ OKTATÁSBAN, A MODERN HULLADÉKGAZDÁLKODÁS FOLYAMATÁNAK BEMUTATÁSÁRA – KÖRNYEZETTUDATOS GONDOLKODÁS FORMÁLÁSA MODERN ESZKÖZÖKKEL

Annyi az iskolai papírgyűjtésnek

2014. május 10.

Hírek

Ellehetetleníti a Magyarországon sok évtizedes hagyományokkal rendelkező iskolai papírgyűjtő akciókat az új hulladéktörvény: a jogszabály maradéktalan betartásával ezeket a kezdeményezéseket lehetetlen folytatni.

A hulladékról a boltban kell elgondolkodni

2013. június 25.

Hírek

A Humusz Szövetség és tagszervezetei nyár elején indították el az év végéig tartó országos Nulla Hulladék Turnét. A turné következő állomása a Hegyalja Fesztivál, ahol 2013. június 27-29. között az E-misszió Egyesület közreműködésével várják a hulladék csökkentése és megelőzése iránt érdeklődőket.

A települési hulladékgazdálkodás válsága

2012. december 10.

Hírek

A válság egyfelől mérsékli a fogyasztást, és így csökkenti a hulladék mennyiségét, másfelől az alacsonyabb minőségű – és így szennyezőbb – termékek fogyasztása felé tereli az embereket. Ha az embereknek a gáz-, villany- vagy vízdíj befizetése nagy nehézségeket okoz, akkor a szemétdíj befizetése még gyakrabban elmaradhat.

Országos KUKAkulTÚRA

2012. szeptember 27.

Hírek

Szeptember 29-én megnyílnak a hulladékkezelést, újrahasznosítást végző vállalkozások kapui a nagyközönség előtt, így mindenki saját szemével győződhet meg arról, hogy mi történik a szelektív hulladékkal a begyűjtés után. 45 település több mint 60 telephelyén a nyílt napot KUKAkulTÚRA néven az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség kezdeményezte és szervezi.

Beindult a fénycsőfaló

2012. március 6.

Hírek

Óránként 1500 darab rossz neoncsövet ártalmatlanít Európa egyik legmodernebb fénycső hulladék-feldolgozó üzeme, melyet tegnap helyeztek üzembe Mezőkovácsházán. Hazánkban évente 620 tonna elhasználódott fénycsövet gyűjtenek össze, ami kb. 45 %-os visszagyűjtési arányt jelent.

1 tonna italos karton gyűlt össze a Vidám Doboz Napokon

2011. szeptember 13.

Hírek

Két nap alatt közel 320.000 darab, azaz több mint 1 tonnányi italos kartondobozt gyűlt össze az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés által immár harmadszor megrendezett Vidám Doboz Napok a Budapesti Állatkertben akciójának keretében.