5 környezettudatos lépés a szelektív hulladékgyűjtésen túl

2023. január 25.

Hírek

A környezettudatosság egyre fontosabbá válik napjainkban. Legyen szó a reggeli kávé elfogyasztásáról, bevásárlásról vagy utazásról, mindenhol van olyan tényező, amire odafigyelve csökkenthetjük a tevékenységünk miatt keletkezett bárminemű hulladék mennyiségét. Nincs ez másképp a bankunk esetében sem, ugyanis, ha pár apróságot mérlegelünk, bankunkkal együttműködve jelentősen csökkenthetünk ökológiai lábnyomunkat.

Szelektív hulladékgyűjtési tévhitek eloszlatása

2022. szeptember 17.

Hírek

Szelektív hulladékgyűjtés: nem kell öblíteni, lebomló műanyag dilemma, és egyéb tévhitek eloszlatása. A kupakgyűjtés helyett inkább 100 forintot adjanak, mindenki jobban jár – mondja a debreceni AKSD cég vezetője.

Orbánék kikukázott rendszere

2022. augusztus 6.

Hírek

A cégek szemetével eddig ügyesen gazdálkodtak, de most veszélybe kerülhet a hatékonyság.  Szétverheti a sikeres vállalati hulladékgazdálkodási rendszert az, amilyen feltételek mellett a kormány kiosztotta a 35 évre szóló koncessziót az egyedüli pályázónak, a Molnak.

Itt lehet leadni a használt sütőolajat az országban

2022. július 18.

Hírek

Egyre többen vannak tisztában azzal, hogy használt sütőolajat semmiképp sem szabad a lefolyóba önteni, mivel az több szempontból is káros. De akkor mégis mihez kell vele kezdeni? A helyes eljárás, ha a használt étolajat otthon külön gyűjtjük egy műanyag flakonban, majd az erre kijelölt gyűjtőpontokon leadjuk. Egyre többfelé lehet ilyen gyűjtőpontokat találni országszerte, ezért ebben a cikkben… Tovább »

A szemétégetés nem fér össze a normális együttélés szabályaival!

2022. március 19.

Hírek

A jó levegő közös értékünk. Erről szól a BKM Budapesti Közművek aktuális kampánya – melyet podcastunkban járunk körbe Kanozsai Gáborral, a BKM Körforgásos Hulladékgazdálkodási igazgatójával, és Szilágyi Lászlóval, a Főpolgármesteri Hivatal Klímavédelmi Főosztályának munkatársával.

Szegednek automata hulladékválogató-üzeme lett

2022. február 3.

Hírek

Uniós támogatással automata hulladékválogató-üzem épült a Szegedi Regionális Hulladékkezelő Központban, melyet tegnap adtak át. Jelenleg a városi szemét 13 %-át hasznosítják újra, és a most megvalósult fejlesztésnek köszönhetően ez az arány csaknem 50 %-ra nő.