Tovább szivatja Budapestet a kukaholding

2020. január 31.

Hírek

Még mindig nem fizetett a kukaholding az FKF-nek. A számla már egy hete a kukaholdingnál van, viszont a háttérben még megy az alkudozás.

Vagyonokat követel a hatalmas mínuszba süllyedt kukaholding

2019. december 22.

Hírek

Fél évvel a számviteli törvényben előírt határidő után a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. is nyilvánosságra hozta a 2018-as beszámolóját, amelyből a Napi.hu közölt részleteket.

Feladatára alkalmatlan az állami kukaholding

2017. július 28.

Hírek

A hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díj, magyarul a szemétdíj beszedésére és a tartozások kezelésére keres szolgáltatót a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. (NHKV). A monopolhelyzetbe hozott állami hulladékkezelő cég eddig maga végezte a számlázást és a kintlévőségek behajtását, de ezzel a feladattal nem boldogult, számos helyen egyszerűen nem kaptak számlát az ingatlantulajdonosok.

Kukabukta – ráfizetünk az államosításra

2016. június 16.

Hírek

Hulladékkáosz: a csőd szélén áll a második legnagyobb hazai lakosságihulladék-szállító, az Észak-alföldi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. Sokba fog fájni a “kukaholding vízfej.”

Az Orbán kormány szétveri a hulladékgazdálkodást is

2016. március 25.

Hírek

A szemétszállítás központosításával kapcsolatos kormányzati intézkedések azonnali felfüggesztését követelik a hulladékgazdálkodási szakma képviselői. A szemétgyűjtés centralizációját ugyanis lehetetlennek tartják az előírt április elejei időpontig. Emellett attól tartanak, hogy országszerte káosz alakul ki a hulladékgyűjtés területén a készülő új jogszabályok áprilisi életbelépése után.

Tarlós a hulladéktörvény módosítását szeretné

2016. február 5.

Hírek

Számos, a fővárosi és az agglomerációban élő lakosságot érzékenyen érintő kérdésről beszélt a mai Budapestinfón Tarlós István. A budapesti főpolgármester szerint is betett a hulladékgazdálkodásnak a rezsicsökkentés. Nápoly korábbi sorsára juthat Budapest a szemétszállítás átalakításával

Vajon mikor jöhet az országos hulladék-mutyi?

2014. július 14.

Hírek

Igazi bűvészmutatványra készül a kormány a szemétdíjakkal. Újabb rezsicsökkentést ígér, miközben a hulladékok veszteséges elszállítására sokszor csak állami kényszer nyomán hajlandók a vállalkozások. Bár a kormány addig trükközött, hogy már teljesen összezavarta a publikumot, a megoldás kezd felsejleni.

Kukába került a józanság

2013. augusztus 4.

Hírek

Nem az a fő gond, hogy a rezsicsökkentés és a költségnövekedés miatt a települési hulladékszállítók sorra mondják fel szolgáltatási szerződéseiket, és emiatt a lakosoknak esetleg néhány hétig el kell viselniük a felgyülemlő szemét látványát és bűzét, hanem az, hogy az új helyzetben hosszú távon nem tartható fenn a szolgáltatás színvonala. Emellett a szennyező fizet elvet… Tovább »

Rómában is gond a szemét

2012. november 4.

Hírek

Nápoly sorsára juthat Róma is. A háztartási hulladék elszállítása okoz gondot az örök városban, mivel megtelt az olasz főváros szeméttelepe és az új lerakat helyszínét még ki sem jelölték.

Drasztikusan szemétdíj emelkedés jöhet

2012. április 4.

Hírek

A szemétszállítási díjak drasztikus emelkedését, az illegális lerakók elszaporodását, a hulladék piac államosítását és teljes káosz kialakulását hozza magával az új hulladékgazdálkodási törvény, ha a parlament előtt lévő javaslatot a jelenlegi formájában fogadja el az Országgyűlés – állítják szakértők.