Közel 7 tonna hulladéktól mentesült ismét a Tisza-tó

2022. június 22.

Hírek

Rekordszámú résztvevővel, vidám hangulatban és rekord mennyiségű összegyűjtött hulladékkal zárult a III. Tisza-tavi PET Kupa. Az elmúlt napokban zajló környezetvédelmi programon ezúttal a tó Tiszafüred és Tiszanána-Dinnyéshát közötti szakaszán több mint 1500 zsák szemetet gyűjtöttek össze a petkalózok. A versenyt ezúttal a TiszaiJAK névre keresztelt családi csapat nyerte, a Tisza-Hőse díjat a DHL Clean Up… Tovább »

Szemétkáosz Rómában

2019. január 7.

Hírek

Egészségügyi vészhelyzetről ír az olasz sajtó, miután az elszállítatlan háztartási hulladék ismét beborítja Róma utcáit. A kritikus szeméthelyzet miatt az olasz főváros mintegy 3 ezer iskoláját nem akarták megnyitni a téli szünet után ma újrakezdődött tanév első napján.

Évi 500 milliót bukik Budapest egy szemét szerződés miatt

2017. május 27.

Hírek

Az LMP hűtlen kezelés miatt ismeretlen tettes ellen tesz feljelentést, mert egy birtokukba jutott belső ellenőri jelentés szerint a főváros évente körülbelül ötszáz milliót forintot veszít a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. egyik szemétfeldolgozási szerződésén.

Hamarosan robbanhat a budapesti szemétbomba

2017. február 9.

Hírek

Kétségbeejtő helyzetben van a budapesti szemétszállítás – derült ki egy belső vezetői tájékoztatóról készült, kiszivárgott hangfelvételből. Az uniós támogatásokat nem tudták hasznosan elkölteni, a kukásautók a BKV Ikarus buszaira emlékeztető színvonalon állnak.

Egyenlőre elkerülte a csődöt a hulladékkezelő

2015. augusztus 22.

Hírek

Átmenetileg megmenekült a csődtől a 106 Pest és Nógrád megyei települést ellátó hulladékkezelő cég, a Zöld Híd Kft. A társaság szeptember elején kénytelen lett volna leállítani a szemétszállítási szolgáltatást, ha nem kapott volna részletfizetési kedvezményt az adóhatóságtól a mintegy 60 milliós forgalmiadó-tartozásának a megfizetésére. A cég pénzügyi helyzete azonban továbbra is ingatag.

Idén is volt mit takarítani az Ipolyon

2015. július 9.

Hírek

A Magosfa Alapítvány munkatársai és önkéntesei 8. alkalommal tartottak szemétszedési akciót az Ipolyon. Az Ipolytisztítási akció célja a folyómente környezeti állapotának javítása, és a helyi lakosok, döntéshozók valamint az idelátogatók szemléletformálása, hasonló munkákra biztatása volt. Az idei „zsákmány” 110 zsák, vagyis kb. 12 m3 szemét, amit Ipolyvece és Hont között gyűjtöttek össze.

Rekord az 5. TeSzedd!

2015. május 17.

Hírek

Az 5. TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért! országos szemétgyűjtésben május 15-17. között 1.590 helyszínen – a becsült adatok szerint – több mint 170 ezer önkéntes szedett szemetet – kb. 1,5 milliárd forint értékű munkát végezhettek el az idei akcióban a „teszeddelők”. A bezsákolt 2.300 tonna szemetet holnap kezdik elszállítani.

Idén ötödször TeSzedd!

2015. február 22.

Hírek

Idén is lesz TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért! szemétgyűjtési akció. A május 15-17. közötti TeSzedd! idén is kapcsolódik az Európai Bizottság által kezdeményezett Let’s Clean Up Europe! (Tisztítsuk meg Európát!) nemzetközi szemétgyűjtési akcióhoz.

Élet a szeméthegyeken túl

2014. október 9.

Hírek

A világ szemetének 40 százaléka hatalmas, nyitott szeméthalmokban végzi, általában szegény országok városainak közelében, ahol melegágya lehet fertőzéseknek és persze nagymértékben környezetszennyező is. Ennek ellenére emberek ezrei élnek ilyen helyeken.