Júliusban jön a kukabukta?

2016. június 5.

Hírek

Szabó Zsolt, a fejlesztési tárca államtitkára a Népszabadságnak burkoltan indokolatlannak nevezte a hulladékkezelők panaszait a finanszírozási problémáiról. A szolgáltatás leállása immár nem jóslat: 33 Pest és Nógrád megyei polgármester kapott levelet a napokban a közszolgáltatójától arról, hogy július elsejétől megszűnik a hulladékos közszolgáltatás a településükön a likviditási gondok miatt.

Kukabukta nápolyi módra? Közeleg a hulladékkáosz

2016. május 27.

Hírek

Amíg Dél-Olaszországban a maffia nyúlta le, és tette tönkre a hulladékgazdálkodást, nálunk most ezt a Fidesz kormány teszi. A hazai szemétszállító cégek legalább ötöde lehet veszteséges és mehet csődbe, ha beindul az új központi hulladékgazdálkodási rendszer. Budapest kivételével már a nyár közepén országszerte leállhat a szemétszállítás.

Májusban robban a szemétbomba

2015. április 18.

Hírek

Számítani kell arra, hogy sok közszolgáltató pár héten belül már nem tudja elszállítani a lakossági hulladékot – az aggasztó helyzet miatt Gémesi György Gödöllő polgármestere levélben fordult Orbán Viktorhoz azonnali intézkedést kérve. Nesze neked rezsicsökkentés.

Vajon mikor jöhet az országos hulladék-mutyi?

2014. július 14.

Hírek

Igazi bűvészmutatványra készül a kormány a szemétdíjakkal. Újabb rezsicsökkentést ígér, miközben a hulladékok veszteséges elszállítására sokszor csak állami kényszer nyomán hajlandók a vállalkozások. Bár a kormány addig trükközött, hogy már teljesen összezavarta a publikumot, a megoldás kezd felsejleni.

Káosz a hulladékpiacon: nyakukon marad

2013. december 5.

Hírek

A külföldiek profitja ellen hirdetett harcot a kormány, ám az önkormányzati hulladékos cégeket dönti be. Sok településen kényszerszolgáltatót kellett kijelölni a szemétszállításra. Orbánék rezsicsökkentő öngólja egyre többe kerül.

Rezsicsökkentés: 22 településen vége a szemétszállításnak?

2013. október 10.

Hírek

22 Heves megyei önkormányzat kapja meg a napokban a hulladékszállítási szerződés felmondásáról szóló értesítést a pétervásárai székhelyű PEVIK Kft.-től. Az ügyvezető igazgató szerint a cég nem tudja tartani a lépést a “rezsicsökkentett” árakkal, már most működési hitelre van szükségük a munkavégzéshez.

Kusza betétdíj ötletek

2013. szeptember 18.

Hírek

Betétdíjassá válna az ásványvizes palack, és 30 forint lenne valamennyi betét díja, legyen az boros- vagy sörösüveg, netán görög joghurtos műanyag csésze. Ezzel kevesebb szemét, de sokkal több pénz keringene a gazdaságban – ígéri Illés Zoltán. A környezetügyi államtitkár nem először festi le ezt a víziót, igaz, most sem ígéri holnapra. Addig is jó lenne… Tovább »

Kukába került a józanság

2013. augusztus 4.

Hírek

Nem az a fő gond, hogy a rezsicsökkentés és a költségnövekedés miatt a települési hulladékszállítók sorra mondják fel szolgáltatási szerződéseiket, és emiatt a lakosoknak esetleg néhány hétig el kell viselniük a felgyülemlő szemét látványát és bűzét, hanem az, hogy az új helyzetben hosszú távon nem tartható fenn a szolgáltatás színvonala. Emellett a szennyező fizet elvet… Tovább »

A kormányzat összeomlásra számít a hulladékkezelésben

2013. július 21.

Hírek

A kormányzat készül a „selejt bosszújára”: a közigazgatási tárca (KIM) a közelmúltban olyan körlevelet küldött a településeknek, amelyekből kiderül, hogy a kabinet szerint – a kormánytöbbség által frissen elfogadott jogszabályok nyomán – a hulladékkezelés a következő hónapokban számos településen el fog lehetetlenülni.

Egyenárasítanák a szemétszállítást

2013. április 17.

Hírek

A Fidesz szerint a hulladékszállításban országosan egységes árképzésre van szükség – erről a rezsicsökkentés kapcsán tartott budapesti sajtótájékoztatóján beszélt Németh Szilárd. A rezsicsökkentés mellett kardoskodó Kósa Lajos Debrecenében, és Miskolcon 20 %-os díjemelkedésre panaszkodnak.