Engedély nélkül, fideszes hátszéllel ment a szemétgyűjtés Egyházasharasztiban

2023. október 6.

Hírek

A hatóságok 12 éven át eltűrték a hulladéktárolót. A telepet egy kormánypárti parlamenti képviselő hozta létre. A patkányok után menjen! – ekképp igazít útba Egyházasharaszti központjában egy helybéli férfi, amikor arról kérdezem, merrefelé keressem a falu határában működő hulladéktelepet.

Miért gyulladnak ki a szeméttelepek?

2023. július 12.

Hírek

Több mint hét hónapja hiába próbálja az Átlátszó megtudni az illetékes szervektől, milyen gyakran fordult elő hulladéktűz az elmúlt években Magyarországon. A Katasztrófavédelem több elutasító válaszában is azt közölte, hogy nem végeznek ilyen adatgyűjtést.

Budapest bővíti a Pusztazámori Regionális Hulladékkezelő Központot

2022. december 23.

Hírek

A Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. keretein belül önállóan működő FKF Hulladékgazdálkodási Divízió a Pusztazámori Regionális Hulladékkezelő Központ területét két szomszédos telek megvásárlásával bővítette. Az új területekkel megnyílik az út a hulladékkezelő központ körforgásos gazdaság szempontjainak megfelelő, komplex hulladékgazdálkodási létesítménnyé történő fejlesztése előtt.

Klímaaggodalom: még drámaibb a helyzet az eddig gondoltnál

2022. augusztus 16.

Hírek

A napokban két tanulmány is napvilágot látott komoly folyóiratokban, melyek a klímaváltozás kapcsán további aggodalomra adnak okot, és amelyek az elszabaduló, azaz, a természetben meglévő pozitív visszacsatolási folyamatok miatt már nem visszafordítható felmelegedés rémképét mutatják.

Kényszerguberálók lettek a jegesmedvék

2022. július 24.

Hírek

Mivel jeges élőhelyük a klímaváltozás miatt eltűnik, az éhes jegesmedvék a szeméttelepeken próbálnak táplálékhoz jutni. Ennek súlyos veszélyeire figyelmeztet egy kanadai és amerikai tudósokból álló csoport.

Szerbia bezárja Európa legnagyobb, ellenőrizetlen hulladéklerakóját

2021. augusztus 27.

Hírek

Szerbia bezárta a hatalmas Vinca hulladéklerakót, csaknem három héttel azután, hogy az ott keletkezett tűz csípős füsttel borította be a fővárost, Belgrádot – jelentette tegnap a Tanjug hírügynökség Irena Vujkovicra, az ország környezetvédelmi miniszterére hivatkozva.

Orosz hulladékreform magántőkével

2019. január 15.

Hírek

Országos környezetvédelmi üzemeltető (hulladékfeldolgozó vállalat) megalapításáról írt alá tegnap rendeletet Vlagyimir Putyin elnök. Miközben az Orbán-kormány államosított hulladékgazdálkodása csődközelbe került, az egységes hulladékfeldolgozáshoz az orosz kormány magánbefektetőket is vár.

Elszállt Cleveland bevásárlóközpontja

2018. november 26.

Hírek

Az Erie-tó partján elterülő Cleveland pénzügyi gondjaira kínált volna megoldást az egykori szemétlerakó helyére tervezett hatalmas kereskedelmi komplexum, de aztán szó szerint forró lett a helyzet, mivel a lebomló szemétből létrejövő metán minden óvintézkedés ellenére eljutott a felszínre, és robbanásveszélyes helyzetet teremtett.

Szeméttelepen is táborozhatnak a bécsi gyerekek

2018. július 17.

Hírek

Ausztria legnagyobb szemétlerakó telepe, a Deponie Rautenweg is nyári táborozásra várja a bécsi gyerekeket. A résztvevők kecskéket simogathatnak, kukásautón utazhatják körbe a telepet és szemétgolfon tehetik próbára ügyességüket.