Jöhet az olajcégek csődhulláma

2015. november 22.

Hírek

Az alacsony olajár miatt sok olaj-és gázipari cég dőlhet be hitelen, a Moody’s frissen kiadott elemzése arra hívja fel a figyelmet, hogy az iparágban a vállalati csődök aránya a jövőben megemelkedhet – írja a CNBC.

Megkezdődött a bányászati koncessziós pályázatok elbírálása

2015. szeptember 25.

Hírek

A bányászati koncessziós felhívásokra határidőben beérkező összesen 17 pályázat mindegyike formailag érvényesnek minősült, a pályázatok értékelését a nemzeti fejlesztési miniszter által létrehozott minősítő bizottságok a benyújtástól számított kilencven napon belül elvégzik – tájékoztatott ma az NFM.

Palagáz: sokasodó kérdések Európából

2015. február 6.

Hírek

A palagáz nem csodaszer Európa energiagondjainak megoldására – olvasható az Európai Akadémiák Tudományos Tanácsadó Testületének (EASAC) közelmúltban nyilvánosságra hozott dokumentumban. Állásfoglalásuk egybecseng a hazai kutatók véleményével, akik egyúttal felhívták a figyelmet a feltáratlan készletek, a csökkenő kőolajár, valamint a környezetvédelmi aggályok okozta bizonytalanságra is.

Európai LPG körkép

2015. február 5.

Hírek

Európai labor vizsgálta a cseppfolyósított gáz (LPG) környezetvédelmi paramétereit. Megállapították, hogy a benzinnel és a gázolajjal szemben 16 százalékkal kevesebb a CO2 kibocsátás ugyanolyan teljesítmény elérésekor. Az Európai LPG Szövetség szerint a cseppfolyósított gáz ökológiai lábnyoma 17 %-kal kisebb a fűtőolajénál, és 49 százalékkal alacsonyabb, mint a széné.

Palaláz – repesve várják

2014. január 11.

Hírek

Vajon milyen gyorsan terjed el a világon az USA-ból indult palaolaj- és palagáz-forradalom? A válasz a következő évtizedekben alapvetően meghatározhatja a szénhidrogének piacát.