Saját érdekünkben óvjuk csatornahálózatunkat!

2020. március 29.

Hírek

A nedves törlőkendő, a pelenka, és mindegy egyéb nem a lefolyóba való. Ahogy a fáradt olaj sem. Nincs kijárási tilalom, csak korlátozás, le lehet adni a megfelelő helyen. Kérünk mindenkit, hogy a helyzethez mérten törekedjen a környezettudatos megoldásokra és fogadja meg a Magyar Víziközmű Szövetség tanácsait!

Felboncoltak egy giga zsírhegyet

2019. október 6.

Hírek

A háztartási zsiradékok a csatornahálózatban masszává állnak össze, mivel az egyre nagyobb számban használt nedves törlőkendők és egészségügyi betétek, a WC-papírból és a ruhákból származó természetes és mesterséges rostok megfogják a zsíros folyadék áramlását, ami akár méregbomba is lehet.

Elkapták a pécsi csatornaszörnyet

2018. július 9.

Hírek

Óriási, egy tonnásra hízott csatornahulladék tömítette el a pécsi szennyvíztisztító-telep fogadóaknájának egyik nehezen hozzáférhető vezetékét – közölte a városi vízműcég. A Tettye Forrásház Kft. szerint ilyen gigantikus dugó még nem fordult elő Pécsen.

Metró helyett szennyvíz a Budafok és Csepel közötti alagútban

2014. november 2.

Hírek

Metróépítéseknél is használt csúcstechnológiával épül szennyvízvezeték a Duna alatt, amelynek köszönhetően jelentősen tisztább lesz a folyó vize. A fővárosban már csak Budafok-Tétény szennyvize ömlik kezeletlenül a Dunába, de rövidesen teljessé válik a dél-budai főművi rendszer, így a XXII. kerület szennyvize a csepeli Központi Szennyvíztisztító Telepre jut majd.

Környezetbarát csatorna-felújítási bemutató

2014. szeptember 18.

Helyszín: Budapest Pozsonyi út – Jászai Mari tér sarka

Sajtótájékoztatók

A Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. legkorszerűbb és leggyorsabb csatorna-felújítása zajlik le Budapesten, a XIII. kerületi Pozsonyi úton. Az alkalmazott technológiát a japán SEKISUI vállalatóriás fejlesztette ki.

Óriás zsírhegy Londonban

2013. augusztus 6.

Hírek

15 tonnás, emeletes busz nagyságú zsírhegyet távolítottak el a délnyugat-londoni Kingston városrész alatti csatornahálózatból– közölte a Thames Water londoni vízszolgáltató cég. Ez volt a Nagy-Britanniában valaha csatornában talált legnagyobb zsírtömeg.

Szennyvizes “kismetró” a nyóckerben

2012. szeptember 11.

Hírek

A napokban fejeződik be a nagyobb esőzések esetén is biztonságot jelentő budapesti vízelvezetési rendszer egyik kulcselemét jelentő tehermentesítő gyűjtőcsatorna VIII. kerület Mária utcai szakaszának megépítése a Baross utca és Üllői út között. Ma lementünk a mélybe.