21,5 milliárdért rehabilitálja a Dunát Mészáros Lőrinc

2017. december 18.

Hírek

Újabb közbeszerzést nyert a Mészáros és Mészáros Kft. Ezúttal a Kötviép’B Kft.-vel közösen nyert a “nemzeti főoligarcha” cége 21,5 milliárd forintot, amelyből a Mosoni-Duna torkolati szakaszát kell rehabilitálniuk: áthelyezik az egyik csatornaágat, kikotorják a medret, hajózsilipeket alakítanak ki, felhúznak egy kiszolgáló építményt, építenek egy árvízvédelmi gátat is, illetve feltöltik majdnem az egész partszakaszt.

Színes, szagos kirándulás Bécsben

2016. április 12.

Hírek

Másodpercenként több mint negyven fürdőkádnyi koszos víz érkezik Bécs szennyvíztisztító telepére, ahova május elejétől ingyenes gyárlátogatásra várják az érdeklődőket.

Metró helyett szennyvíz a Budafok és Csepel közötti alagútban

2014. november 2.

Hírek

Metróépítéseknél is használt csúcstechnológiával épül szennyvízvezeték a Duna alatt, amelynek köszönhetően jelentősen tisztább lesz a folyó vize. A fővárosban már csak Budafok-Tétény szennyvize ömlik kezeletlenül a Dunába, de rövidesen teljessé válik a dél-budai főművi rendszer, így a XXII. kerület szennyvize a csepeli Központi Szennyvíztisztító Telepre jut majd.

Kérdőjelek a vízdíjcsökkentés körül

2014. szeptember 11.

Hírek

Kifogást emelhet az Európai Unió, ha a Magyar Energia és Közmű-szabályozási Hivatal nem építi be a kidolgozás alatt álló vízdíjba az uniós pénzből megépült szennyvíztisztítók és -csatornák értékcsökkenését. A támogatási feltételek között ugyanis ez szerepelt, márpedig a rezsicsökkentési ciklus miatt már a jelenlegi díjak is túl alacsonyak ehhez. Ha ennél is lejjebb mennek a lakossági… Tovább »

Szarvasi szennyvíztisztító telep próbaüzemének ünnepélyes elindítása

2014. február 27.

Helyszín: Szarvas

Sajtótájékoztatók

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség 2011-ben Szarvas Város Önkormányzata számára nagy összegű támogatást ítélt meg, amelyet a település szennyvíztisztító rendszerének komplex fejlesztésére fordítottak. A beruházás fontos mérföldkövéhez érkezett, hiszen a szennyvíztisztító telep próbaüzeme hivatalosan február 17-én kezdetét vette, míg az ünnepélyes próbaüzem-indításra február 27-én kerül sor a Szennyvíztisztító telepen, amelyet egy szakmai konferencia követ majd.

Átadták Bécs első növényi szennyvíztisztító berendezését

2013. október 20.

Hírek

Megkezdte működését az osztrák főváros első növényi szennyvíztisztító berendezése, amely a bécsiek egyik kedvelt kirándulóhelyén, a Bisambergen található. A csatornázásnál jóval olcsóbb, a szippantásnál pedig környezetbarátabb ez a megoldás.

Újra virágzik a Duna

2013. augusztus 24.

Hírek

Négy évtized után idén már másodjára rajzanak a kérészek a Duna fölött, mert végre kellően tiszta a folyó. A közvilágítás viszont halálos csapda az este repülő ritka rovaroknak.

Tatai szennyvíztisztító telep study tourja

2013. április 25.

Helyszín: Tata, Fényes fasor

Sajtótájékoztatók

Napi 6000 m3 tisztított szennyvíz, évi 17,5 tonnával kevesebb foszfor 1,3 milliárd forintból. A Tatai szennyvíztisztító telep próbaüzemének ideje alatt Study Tour keretében szeretnénk lehetőséget biztosítani arra, hogy megismerjék a modernizált és korszerű technológiákat alkalmazó telep működését és környezetünkre gyakorolt hatását.

Világelső élőgép tisztít Budapesten

2012. december 1.

Hírek

A világ jelenleg legnagyobb ún. „Élőgépek” technológiájú rendszere készült el a Fővárosi Csatornázási Művek dél-pesti szennyvíztisztítójában. A botanikus kertekre emlékeztető komplexum segítségével tovább javul a szennyvíztisztítás hatásfoka és a szagok is jobban megfékezhetők.