Mi a baj a szentendrei kerékpáros híddal a tudományos tények tükrében

2020. február 3.

Hírek

Minden a Dunát érintő mesterséges környezet átalakítás előtt fel kell mérni az ezzel járó esetleges káros ökológiai és természetvédelmi következményeket és amennyiben felmerülnek ilyenek, akkor a döntéshozatal során ezekre is tekintettel kell lenni. Nem pusztán jól felfogott érdekünk miatt önként, hanem azért is, mert a Duna kiemelt jelentőségű természetmegőrzési területnek (Natura 2000) számít.

Ingyen is lehet hidat felújítani

2017. október 11.

Hírek

A Kétfarkú Kutya Párt szervezésében felújították a szentendrei Sztaravoda-patak legkisebb hídját. Mi tényleg megértjük, hogy erre már nem jutott. Szentendrén ennél sokkal fontosabb hidak is gyatra állapotban vannak.

Az Orbán-kormányt nem érdekli 90000 szentendrei egészsége

2017. március 26.

Hírek

Mérgező anyagok szivárognak a Duna és a környék ivóvizét biztosító kutak felé Szentendrénél. Az állami hatóságok régóta tudnak a szennyezésről, mégsem történik semmi. Baranyi Krisztina, az Együtt környezetvédelmi szakpolitikusa vette elő az ügyet, vele beszélgetett a Magyar Narancs.

Szentendrének nem kell a védett forrás

2014. február 25.

Hírek

Egy forrás védetté nyilvánítását kezdeményezte Szentendrén a Levegő Munkacsoport, a zöldhatóság már másodfokon is megalapozottnak találta a kérést. Nem így Szentendre városvezetése, akik újabb iparterületeket és lakóparkokat feltáró utat terveztek ide, fittyet hányva a természeti értékekre. Egy képviselő telekspekulációban is érintett lehet.

Sztelin-völgyi-tanösvény avató

2012. január 21.

Helyszín: Szentendre - Pismány

Sajtótájékoztatók

SZTELIN – TANÖSVÉNYAVATÓ  Pismány – Tyukosdűlő – Pap-sziget.  A túra során végigjárjuk a Szentendre Város Önkormányzata, a „HÓD” Honismereti Túraegylet által is támogatott, 2011. novemberében létesült Sztelin-völgyi-tanösvényt. A tanösvény negyedikként készült el Szentendrén.