Mindannyiunkban halmozódnak a mérgek

2016. december 18.

Hírek

Franciaországban 4000 terhes nő vizeletében kerestek hormonrendszerre kockázatot jelentő kemikáliákat. A napokban nyilvánosságra hozott eredmények megdöbbentőek. Emellett összehasonlították a bio és nem bio élelmiszert fogyasztók méregszintjét is.

Paprika csata: Greenpeace kontra Spar

2015. április 2.

Hírek

7 áruházlánc boltjaiból 12 paprikát vizsgáltatott be a Greenpeace. Egy Sparos paprika engedély nélküli mérgező anyagokkal volt szennyezett. A Spar több dologban is cáfolta a zöld szervezetet, a Greenpeace viszont videóval és közjegyzővel bizonyítja, hogy a Sparban vásárolta a paprikát.

Greenpeace-paprikavizsgálat: mérgezett vagy tiszta?

2015. március 31.

Hírek

12 paprika 7 áruházlánc boltjaiból bevizsgálva. Egy Sparos paprika a forgalomból kivont, engedély nélküli mérgező anyagokkal volt szennyezett. Négy mintában ugyanakkor – köztük egy magyarban és egy spanyol bióban – egyáltalán nem mértek vegyszert.

Cél a környezetbarát gyógyszer

2013. március 1.

Hírek

A Debreceni Egyetem kutatócsoportja a gyógyszerek okozta környezetszennyezés ellen dolgoz ki új módszereket a következő két évben. A program szakmai vezetője, Joó Ferenc akadémikus szerint az összehangolt munkát 900 millió forintos pályázati forrásból fogják finanszírozni.