Jávor Benedek szerint törvénytelen Paks II. szerződése

2019. május 2.

Hírek

Jávor a Polt Péter-féle Legfőbb Ügylészségtől várja, hogy adjon igazat abban, ami a kiperelt dokumentumokból kiderül: törvénytelen, hogy a svájci, és nem a magyar jog az irányadó a paksi bővítés szerződésében.

Ezer sebből vérzik az Orbán-Putyin atomalku

2019. április 24.

Hírek

Jávor Benedek EP képviselő és csapat feldolgozta a paksi megvalósítási szerződéseket, és most kiadvány formájában is elérhetőek az eredmények! A magyar jövő kiárusítása.

Egy mosógépre több a garancia, mint Paks2-re

2019. március 30.

Hírek

Jávor: Az oroszok három év általános garanciát vállaltak Paks II-re. Ráadásul ha a magyarok hibájából csúszás vagy költségnövekedés van, azt az orosz fél ráterhelheti a magyar félre. Putyinék röhögnek a markukba.

Paks 2: íme a kormány titka

2018. április 23.

Hírek

Nem titkosak, mégsem ismerhetőek meg a paksi bővítés három megvalósítási megállapodásának részletei: a kormány feloldotta ugyan a legtöbb dokumentum minősítését, a betekintést azonban nem engedélyezi. Beszédes ugyanakkor, hogy mi az, aminek a titkosításához továbbra is minden erővel ragaszkodnak.

A felbonthatatlansági klauzula még magyarul, a paksi bővítés már csak oroszul

2018. január 18.

Hírek

Magyarul nem, csak orosz és angol nyelven elérhetők a Paks 2 szerződéshez kapcsolódó megvalósítási megállapodások – szembesült a Népszava a paksi bővítéssel kapcsolatos, a Fővárosi Törvényszéken folyó adatkérési perben. Mi közünk hozzá, hiszen a (ma még) 4000 milliárdos hitelt mi fizetjük kamatosan vissza Putyinnak.

Paksi hitel – orosz érdekhálóban Magyarország

2017. április 24.

Hírek

A tervezett paksi bővítésért felelős kormánytag, Lázár János szerint Magyarország néhány héten belül megkezdi a paksi orosz hitel lehívását, majd a fölvett hitelrészt azonnal vissza is fizetjük. A Párbeszéd szerint az abszurd eset világosan mutatja, hogy az elkapkodott bővítési ügyletben a rosszul megkötött paksi szerződésekkel az Orbán-kormánynak nincs mozgástere: követnie kell az orosz diktátumot, akkor… Tovább »

A semmiért is fizetünk Putyinnak

2016. április 22.

Hírek

Lázár szerint a kormány még hozzá sem nyúlt a paksi hitelhez, de fizetni már kellett érte. Az uniós vizsgálatok miatt nem nyithatják meg a kereteket, de a rendelkezési tartási díjat attól még fizetni kell az oroszoknak.

Itt a harmadik brüsszeli pofon Paks 2-nek

2016. február 5.

Hírek

A közös uniós kereskedelmi politikát is súlyosan sértheti a paksi bővítés jelenlegi formája – derül ki egy VS.hu birtokába jutott, nem nyilvános brüsszeli dokumentumból. Ez újabb gondot okozhat a magyar kormánynak, amely viszont furcsa gesztust tett az ügyben az Európai Bizottságnak.

Íme Paks 2 adásvételi szerződése

2016. január 16.

Hírek

Az Energiaklub 2015 decemberében a TASZ jogi képviseletével pert nyert a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-vel szemben. A jogerős ítélet szerint nyilvánosságra kell hozni a Paks II Zrt. felvásárlásáról szóló szerződést. A vállalat a határidő betartásával megküldte a dokumentumot, így ezt közzé tesszük.