Így tölti a napját négy vadon élő szibériai tigristestvér

2019. január 26.

Hírek

Először készült több órás felvétel szibériai kistigrisek mindennapi tevékenységéről természetes környezetükben. Szerencsére egy anyatigris pont egy kamera tőszomszédságában táboroztatta le kölykeit a szibériai Leopárdok Földje Nemzeti Parkban.

Etetőpontos tigrisvédelem

2015. november 13.

Hírek

Oroszország keleti részén a fenyőmagok és makkok hiánya miatt éheznek a vaddisznók és a szarvasok. Ez meglehetősen rossz hír a szibériai tigriseknek. A WWF most kukoricával száll be a nagymacskák védelmébe.

Bhután a tigrisvédelem élmezőnyében, de…

2015. július 31.

Hírek

A Tigrisek Világnapja alkalmából Bhután bejelentette, hogy országuk 103 tigrisnek ad otthont, ami jelentős növekedést jelent a korábban becsült 75 példányhoz képest. Ennek ellenére a WWF figyelmeztet a válságos délkelet-ázsiai helyzetre, ahol a tigrisek kihalása az egész régióban fenyegető veszély. Északkelet-Kínában szarvasokat tenyésztenek és nevelnek tigriseknek.

Átfogó tigrisszámlálás kellene Délkelet-Ázsiában

2015. május 31.

Hírek

Az orosz kormány által közzétett adatok szerint mintegy 540 egyedre nőtt az amuri avagy szibériai tigrisek egyedszáma az ország területén az utóbbi 10 évben. Átfogó tigrisszámlálásra lenne szükség a délkelet-ázsiai országokban is.

Kínai tigris szaporulat

2015. január 4.

Hírek

A szibériai tigris a világ tíz legveszélyeztetettebb faja közé tartozik, többségük ÉK-Kínában és Oroszország keleti részén él. Tavaly 105-tel nőtt az állomány.

Putyin tigrise csirkeólban garázdálkodott

2014. október 15.

Hírek

Öt csirkét is befalt egy gazda udvarán az a szibériai tigris, amelyet még a nyár elején Vlagyimir Putyin orosz elnök engedett szabadon, és most az északkelet-kínai vadászmezőkön kóborol – jelentette ma a Hszinhua kínai hírügynökség.

Kínába kóborolt Putyin tigrise

2014. október 11.

Hírek

Minden, az életét veszélyeztető akadályt igyekeznek eltüntetni egy szibériai tigris útjából, hogy szabadon járhassa a kínai vadászterületeket – miután kiderült: egy Vlagyimir Putyin, orosz elnök által még májusban szabadon engedett nagymacskáról van szó, amely átlépte az orosz-kínai határt.