Bardóczi Sándor: a természetvédelem nem politikai furkósbot

2021. augusztus 15.

Hírek

Ősszel két olyan fasor-rekonstrukció is indul, ami fájdalmas lesz. Ráadásul ez csak a kezdet, a szinte egykorú fővárosi faállomány ugyanis egyszerre ér hanyatló korszakába. Bardóczi Sándor főtájépítésszel a lopakodó olimpia, a méhlegelők mellett arról is beszélgetett a Népszava, hogy mi állíthatja meg a kormányt.

A Sziget és a fenntarthatóság

2019. augusztus 20.

Hírek

A Green Sziget fő jelszava idén a „Love Revolution”; egyik üzenete pedig mindenki számára fontos: „a környezettudatosság és a fenntartható fejlődés”. Ezen cél elérésére idén a korábbi éveknél is nagyobb energiát fordítottak. Lássuk, hogyan valósultak meg a tervek a gyakorlatban!

Környezetvédelem a Sziget Fesztiválon

2018. augusztus 16.

Hírek

Leteszteltük a Re-pohár rendszert, illetve megnéztük a zöld civil szervezetek programjait: szabaduló szoba(sátor), napenergiás mobiltöltés, izomenergiás internetezés, és egyéb zöldségek.

Szigetrecycling: zöldnek lenni menő!

2016. augusztus 5.

Hírek

A Sziget a kezdetektől fontosnak tartja a fenntartható fesztiválozást, idén azonban hangsúlyosabb akciókkal és kommunikációval segítik a látogatók körében is népszerűsíteni a környezettudatosságot. Vezérelv az újrahasznosítás, de számos fontos területen igyekeznek jó példákkal segíteni, és aktív közreműködésre serkenteni a rendezvény keretein belül.

Bezárt a Sziget

2012. augusztus 14.

Hírek

28 ezer visszahozott PET palack, 2 700 újrahasznosított anyagból készült ajándék, ezer kupakból, dobozból, palackból és molinóból készített egyedi ékszer és naponta több mint ezer bulizó. Tegnap végérvényesen véget ért a huszadik Sziget.

Levendulás zöld Sziget

2012. augusztus 4.

Hírek

A 20-ik Szigeten idén negyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Hungarikum Falu. Emellett a Vidékfejlesztési Minisztérium és a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat is képviselteti magát augusztus 8-12. között. A Sziget Fesztiválon ingyenes bringaszerviz és bringakölcsönző is működik.

Tanuljon a biogazdálkodásról önkéntesen

2011. augusztus 15.

Hírek

Biorépa és biobuláta cserébe egy kérdőív kitöltéséért vagy egy kis beszélgetésért a biogazdálkodásról – a WWOOF Magyarország sátránál a Sziget fesztiválon a bioéletmóddal való ismerkedés mellett az is kiderül, hogy az ember hogyan tanulhat a biogazdálkodásról a gyakorlatban is önkéntesként dolgozva Magyarországon vagy akár külföldön.

50 önkéntes segíti a szelektív gyűjtést a Szigeten

2011. augusztus 10.

Hírek

Idén hat nyári fesztivál csatlakozik az ÖKO-Pannon és a Zöldövezet Társulás szelektív hulladékgyűjtési rendszeréhez. Az eddig szelektíven begyűjtött hulladék mennyisége már a Sziget előtt meghaladta a tavalyi értékeket. Az ÖKO-Pannon szelektív roadshow-ja pénteken látogat a Sziget Fesztiválra.

Bringával a Szigetre is!

2011. augusztus 9.

Hírek

A Magyar Kerékpárosklub 18 önkéntese napi 6 órás váltásban üzemelteti ingyenes, őrzött kerékpártárolóját, mellyel várja a fesztiválozókat. A zavartalan átmenő kerékpáros közlekedés érdekében a fesztivált elkerülő kerékpáros kerülőutat is kijelöltek.