A hétvégén sasszinkron lesz, de a sasnapi programok nélkül

2021. január 12.

Hírek

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) a nemzetipark-igazgatóságokkal és más civil szervezetekkel együttműködve immáron 18. alkalommal szervezi meg az Országos Sasszinkront, a hazánkban telelő ragadozómadarak éves számlálását 2021. január 15-17. között.

Nincs kedved sasolni?

2020. január 15.

Hírek

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) a nemzetipark-igazgatóságokkal és más civil szervezetekkel együttműködve immáron 17. alkalommal szervezi meg az Országos Sasszinkront, a hazánkban telelő ragadozómadarak éves számlálását 2020. január 17-19. között.

A 2019 januári sasolás mérlege

2019. február 6.

Hírek

Az MME a nemzetipark-igazgatóságokkal és más civil természetvédelmi szervezetekkel együttműködve januárban 16. alkalommal szervezte meg a hazánkban telelő sasok éves számlálását. Íme a 2019. évi XVI. Országos és Pannon-régiós Sasleltár összesített adatai.

Szokatlan vendég a Körös-Maros Nemzeti Parkban

2014. december 4.

Hírek

Ritka vendégnek számító két szirti sast figyeltek meg a Körös-Maros Nemzeti Park területén, Montág-pusztán – közölte a nemzeti park természetvédelmi tájegységének vezetője.

100 év után ismét szirti sas született Csehországban

2013. június 10.

Hírek

Pár napja a libava-i katonai gyakorlóterület fái között, az ország északi részén világra jött egy szirti sas fióka egy Szlovákiából származó madárpár utódaként. Csehországban 100 éve nem született szirti sas, most megtört a jég.

Idén kevesebb sast leltároztak

2013. március 8.

Hírek

Az MME a nemzeti park igazgatóságokkal és más civil természetvédelmi szervezetekkel együttműködve januárban 10.alkalommal szervezte meg a hazánkban telelő sasok éves számlálását. Az egy időben történő megfigyelések miatt „sasszinkronnak” nevezett kezdeményezésen 298 felmérő vett részt országszerte.

Védett madarakat mérgeztek meg Zemplénben

2012. április 6.

Hírek

Egy szirti saspár, egy egerészölyv és egy róka mérgezett tetemét találták meg tegnap Baskó határában, az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság területén. A Szerencsi Rendőrkapitányság természetkárosítás alapos gyanúja miatt eljárást indított.