Idén is szívószálmentes az augusztus!

2019. augusztus 11.

Hírek

3. alkalommal indította el Szívószálmentes Augusztus kampányát a Felelős Gasztrohős Alapítvány. A hónap során arra kérik a lakosságot, fokozottan figyeljenek arra, hogy ne kerüljön szívószál a poharukba. Megkönnyíti a vendégek dolgát, hogy több étterem és idén újdonságként néhány strand és mozi büfé is csatlakozott a kihíváshoz. Facebook Notice for EU! You need to login to… Tovább »

McDonald’ bukta: nem lehet újrahasznosítani a papír szívószálait

2019. augusztus 6.

Hírek

Nem bomlik le a McDonald’s lebomlónak beharangozott szívószála – írja az index. A cég tavaly kivezette a műanyag, de újrahasznosítható szívószálakat, de az új papír szívószálakat nem olyan egyszerű újrahasznosítani, ezért nem is a papírok közé, hanem az általános háztartási hulladékok közé kell dobni. Facebook Notice for EU! You need to login to view and… Tovább »

Környezetvédelem a Sziget Fesztiválon

2018. augusztus 16.

Hírek

Leteszteltük a Re-pohár rendszert, illetve megnéztük a zöld civil szervezetek programjait: szabaduló szoba(sátor), napenergiás mobiltöltés, izomenergiás internetezés, és egyéb zöldségek. Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Szívószálmentes Augusztus – eddig 43 budapesti vendéglátóhelyen

2018. augusztus 5.

Hírek

A Felelős Gasztrohős Alapítvány szerint egyetlen átlagos hazai étteremben annyi szívószálat használnak évente, amellyel 3 kézipoggyász méretű bőröndöt tölthetünk meg. A Gasztrohős szívószálak mellőzésére buzdító kampányában 43 budapesti vendéglátóhelyen augusztustól nem adnak automatikusan szívószálat az italokba. Te se kérj szívószálat!!! Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Fogyasztói nyomásra papír szívószálakra vált a McDonald’s

2018. június 19.

Hírek

A fogyasztói nyomás hatására a McDonald’s szeptembertől lecseréli a műanyag szívószálait papírból gyártottakra az Egyesült Királyságban és Írországban. A döntés mintegy 1360 éttermet érint, ami azért is jelentős, mert csak az Egyesült Királyságban napi 1.8 millió szívószálat használnak el a vállalatlánc éttermeiben. Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB… Tovább »

Angol stop a műanyag szívószálnak

2018. április 19.

Hírek

A műanyag szívószál és a fültisztító pálcika forgalmazásának betiltását tervezi a brit kormány a világ tengereit veszélyeztető műanyaghulladék mennyiségének csökkentése érdekében. Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Attenborough szerint is megöli a tengeri élővilágot a műanyag

2017. október 16.

Hírek

A műanyagok használatának visszafogására szólított fel Sir David Attenborough brit természettudós, dokumentumfilmes új televíziós sorozatának, A kék bolygó 2-nek a bemutatásakor. Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Egy szívószál használati ideje kb 20 perc, lebomlási ideje 500 év

2017. július 30.

Hírek

Augusztus 1-én indul a Felelős Gasztrohős Szívószálmentes augusztus kampánya, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet a mindennapok során elhasznált hatalmas mennyiségű szívószálra, és az azok által okozott környezeti károkra. A magyarországi vendéglátóhelyek évi 2,5 Föld kerületnyi szívószál hulladékot termelnek. Ebbe nem számoltuk bele a háztartásokban és a fesztiválokon használt darabokat.