Minek jelölni a génmódosított termékeket?

2018. július 6.

Hírek

A jelölés azt a benyomást fogja kelteni, mintha a géntechnológia használatával előállított termék az egészségre vagy a környezetre káros lenne, miközben a tudományos kutatások nem ezt mutatják – írta Hraskó Gábor, a Szkeptikus Társaság elnöke, aki szerint fölösleges a GMO összetevők feltüntetése az élelmiszereken. A Mancs-ba írt cikkére reagált Darvas Béla ökotoxikológus.

Budapesti Szkeptikus Konferencia

2013. február 13.

Helyszín: BME Fizikai Intézet F29-es tanterem

Programok

Budapesti Szkeptikus Konferencia a Műegyetem Fizikai Intézetének rendezvénye BME Fizikai Intézet F29-es tanterem. 2013 február 13. 12.00 Megnyitó 12.10 Härtlein Károly: Modellkövetés – egyelőre démon nélkül 12.30 Patkós András: Neutrínók és a téridő szimmetriái 13.10 Horváth Dezső: Higgs-bozon: van vagy nincs, és ha igen, hány? 13.50 Dávid Gyula: Magellán az ezredfordulón, avagy az Univerzum derékbősége… Tovább »

Szkeptikusok XVIII. Országos Konferenciája

2012. november 17.

Helyszín: Székesfehérvár, Budai út 45.

Programok

Immár tizennyolcadik éve annak, hogy a hazai szkeptikusok összegyűlnek Székesfehérváron, és a tudomány és az értelem nevében próbálnak fellépni az áltudományos nézetek ellen. Céljuk, hogy tapasztalatot cseréljenek, megvitassák az aktuális kérdéseket, teendőket. A rendezvény nyitott, minden érdeklődőt szeretettel várunk. A közönség az adott témák legjobb szakembereitől szerezhet tudományosan megalapozott ismereteket olyan kérdésekről, melyekről ellentmondásos nézetek,… Tovább »