Hogyan működik a napelem, és miért éri meg beruházni rá?

2021. november 10.

Hírek

A napelemek már hozzátartoznak napjaink látképéhez: mind több és több ház tetején tűnnek fel a jellegzetes megjelenésű panelek. Örömteli tendencia ez, hiszen a 21. század a megújuló energiaforrások százada kell, hogy legyen – ahhoz, hogy óvjuk a Földet, sokrétűen kell használnunk a nap melegét. Mégis sok téves információ és égető kérdés van jelen a közbeszédben… Tovább »

Nagy harcok árán pár tucat megawattot hozott a METÁR

2021. február 19.

Hírek

2021. február 12-én a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal közzétette a 2020. július idusán kiírt METÁR-pályázat eredményeit. Az ASTRASUN Solar igazgatója, dr. Keresztes Attila – bár a vállalat projektje nem sokkal, de lemaradt a szerencsés élbolytól –, megosztotta gondolatait arról, hogy számára milyen tanulságokkal szolgált a magyar megújuló energia ipar támogatott árért folytatott versenye.

2023-ra napelemessé válhat a magyar háztartások nagyrésze

2020. július 12.

Hírek

A fővárosban és vidéken is felfutási szakaszban van a napelemes megoldások használata – árulták el a szakértők. Míg korábban ez az energiatakarékos technológia úri huncutságnak számított, a pályázatoknak is hála egyre megfizethetőbb a hétköznapi emberek számára. Mennyire reális, hogy napelemre váltsunk, és ezzel örökre búcsút mondjunk a villanyszámlának?