Százával verték le a fecskefészkeket egy szolnoki önkormányzati beruházásnál

2019. július 10.

Hírek

Közpénzből újítottak fel közingatlant Szolnokon, a munkák legkevesebb 80, más számítások szerint 300 molnárfecske-család pusztulásával, de legalábbis elüldözésével jártak. A rendőrség egy ideig tologatta az aktákat, mára megszüntette a nyomozást. Az Átlátszó szerzője civil aktivistaként végigküzdötte, és dokumentálta is a történteket.

További olaj után kutatnak Szolnok mellett

2019. január 28.

Hírek

Újabb kutakat fúr Szolnok térségében a következő egy-két hónapban a kőolaj- és földgázkitermelő O&GD Central Kft. – közölte Volter György, a cég hatósági és társadalmi kapcsolatok vezetője.

Országos denevér élőhely-védelmi mintaprogram indult Szolnokon

2017. május 9.

Hírek

A megyeszékhely intézményeinek és civil társadalmának széleskörű bevonásával országos denevér élőhely-védelmi mintaprogram indult Szolnokon – jelentette be a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal denevérszakértője.

Eltűnt a milliárdos szolnoki napelemgyár

2016. április 26.

Hírek

Felszámolás alatt áll a szolnoki Agulhas-Solar Kft. (A. Solar) Bedőlt napelembiznisz: állami bank bukott majdnem egymilliárdot Mi lett a félmilliárdnyi uniós támogatással?

A szúnyogirtó pontyok jól telelnek a Zagyvában

2016. január 10.

Hírek

A klímaváltozás jele lehet a szúnyogirtó fogaspontyok megjelenése a természetes tavakban, folyókban, legutóbb a Zagyva szolnoki szakaszán találtak példányokat – közölte a Magyar Haltani Társaság elnöke.

Árvízvédelmi program indul Szolnokon

2012. szeptember 02.

Helyszín: Szolnok, Béres József sétány

Sajtótájékoztatók

Árvízvédelmi projektet indít a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság Szolnokon. A Tisza jobb partjának belvárosi szakaszán az Új Széchenyi Terv segítségével megújul a támfal, a Tisza Szálló és a Műszaki Szakközépiskola előtti partszakaszon lelátó épül, a Tisza-parti sétányt kiszélesítik a 2,3 milliárd forint összértékű beruházás keretében.

Szeméttelenítik Szolnok környékét

2012. április 15.

Hírek

Az év végére felszámolják Szolnok valamint három környékbeli település – Abony, Rákóczifalva és Szajol – már használaton kívüli szeméttelepeit. A munka a kétpói regionális hulladék lerakó építésére hivatott projekt részeként valósul meg.