Dr. Balogh Lajos Vas megye 2021-es év embere

2022. január 18.

Hírek

24. alkalommal hirdette meg Vas Megye Közgyűlése és a Vas Megyéért Egyesület az “Év vasi embere” választását, hogy elismerjék azt a személyt, aki a legtöbbet tette megyéért. Dr. Balogh Lajos lett „Az év vasi embere” 2021-ben. A botanikus muzeológus január 14-én a Megyeházán vette át az elismerést.

FÖLDI VIRÁGEGYETEM Herbárium és szépirodalom

2019. március 28. - 2019. május 22.

Helyszín: Fekete István Látogatóközpont Deseda-tó

Programok

A kaposvári Rippl-Rónai Megyei Hatókörű Városi Múzeum Fekete István Látogatóközpontjában 2019. március 28-án, csütörtökön 17 órakor nyílt meg a szombathelyi Savaria Múzeum FÖLDI VIRÁGEGYETEM Herbárium és szépirodalom című vándorkiállítása, amely május 22-ig lesz látogatható: A tartalmáról néhány részlet: http://muzeum.savariamuseum.hu/Aktualis/Idoszaki_kiallitasok/Foldi_viragegyetem__herbarium_es_szepirodalom2.html https://magyarmuzeumok.hu/cikk/foldi-viragegyetem-szombathelyen  

Kifüstölt szombathelyi nyugalom

2018. június 21.

Hírek

Évek óta harcol a szombathelyi Falco-gyárral szemben a környéken lakó közel 70 család. A tiltakozások ellenére a forgácslapgyártó cég megkeseríti a lakók mindennapjait. A város pedig egyik legtöbbet fotózott elemévé vált a gyár füstölgő kéménye.

FÖLDI VIRÁGEGYETEM Herbárium és szépirodalom

2018. június 07. - 2018. december 21.

Helyszín: Szombathely Savaria Múzeum

Programok

"Régebben herbáriumom is volt, de elhagytam, mert ez inkább csak múzeum." (Hamvas Béla: A virágszedés lélektana) Szeretettel hívunk minden kedves érdeklődőt 2018. június 7-én, csütörtökön 17 órakor a szombathelyi Savaria Múzeumba a FÖLDI VIRÁGEGYETEM Herbárium és szépirodalom című időszaki kiállítás megnyitójára. Köszöntőt mond: Csapláros Andrea múzeumigazgató és dr. Puskás Tivadar polgármester. A kiállítást megnyitja: Ambrus… Tovább »

Aggasztó fejlemények a szombathelyi Falco Zrt. fafeldolgozó üzeménél

2016. november 12.

Hírek

A jövő nemzedékek szószólója aggodalommal értesült a Falco Zrt. szombathelyi gyártelepén november 7-én történt ipari balesetről. Közvetlenül ugyan senki sem sérült meg, ám a robbanás és az azt követő tűz a környéken élők egészségével kapcsolatos további kockázatokat is felvethet.

Szombathelyi szőnyegvirágzás

2016. március 10.

Hírek

A szombathelyi Kámoni Arborétumban a mostani hosszúhétvége lesz az utolsó lehetőség, hogy a több hektárnyi krókusz, tőzike és hóvirág szőnyegeket megcsodálhassák az érdeklődők. A korai hagymás virágok az enyhe tél miatt már február közepén elkezdtek virágozni.

Bezárták a Kámoni Arborétumot

2013. március 17.

Hírek

Az elmúlt napokban tomboló viharos szél jelentős kárt okozott a szombathelyi Kámoni Arborétumban, több tucatnyi fát kidöntött vagy eltört, ezért március 19-ig átmenetileg szünetel a látogatás.