Továbbra is az SZTE a legzöldebb magyarországi egyetem

2017. december 18.

Hírek

Javított múlt évi „zöld eredményén” a Szegedi Tudományegyetem. A GreenMetric 2017-es világrangsorában az SZTE 88. lett, és a tavalyi 107. helyről úgy lépett előrébb, hogy egyetlen év alatt több mint 100 intézménnyel több töltötte ki a zöld kérdőívet. Az SZTE az európai green-listán a 42., Magyarországon őrzi pozícióját: a legzöldebb hazai egyetem.

Továbbra is az SZTE a legzöldebb egyetemünk

2017. január 7.

Hírek

A hazai felsőoktatási intézmények közül az elmúlt évekhez hasonlóan a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) végzett a legjobb helyen a világ zöld egyetemeit rangsoroló GreenMetric felmérésben – tájékoztatott az intézmény közkapcsolati igazgatósága.

Tartósabb hőhullámok, 30 nappal több nyári nap várható 2100-ra

2015. szeptember 11.

Hírek

A globális klímaváltozás következményeként a következő harminc-harmincöt évben húsz, de a század végére már harminccal több olyan nap várható egy évben Szegeden, amikor a maximum hőmérséklet meghaladja a 25°C-ot – derült ki az Szegedi Tudományegyetem kutatásából.

Újra akcióban az SZTE TIK Zöld Kommandója

2011. május 22.

Hírek

Újra akcióba lendült az SZTE TIK Zöld Kommandója, pénteken délután több mint harminc önkéntes kezdet neki az Egyetemi Füvészkert csinosításának, ahol egy hét múlva szombaton rendezik az első esküvőt.