Átadták a Tabán közösségi komposztálóját

2022. szeptember 10.

Hírek

Látszólag nincs sok köze a levegőminőséghez a komposztládáknak, de valójában nagyon is sok köze van. Ha a közparkokban képződött zöld “hulladék” (avar, fűnyesedék, stb) vagy a lakossági zöldség- és gyümölcsmaradék nem dízelteherautókon szállítódik el kerületeken átívelően egy telephelyre, vagy nem égetődik el egy hőközpontban, hanem itt roskad össze, itt lesz belőle érett tápanyag és itt… Tovább »

Közösségi komposztálóhely nyílt a Tabánban

2020. november 14.

Hírek

Dupla haszon: főleg a Tabán környékén lakók segíthetnek a tápanyagokban gazdag anyagok elkészítésében, és még a háztartási hulladékukat is csökkenthetik.

Zöldítés a helyi civilek bevonásával

2020. szeptember 3.

Hírek

Szeretném egy példán bemutatni, milyen az, amikor egy önkormányzat, annak szakcége és egy konstruktív civil lakossági csoport a párbeszédet választja az elmérgesedő vita helyett. A helyszín a Tabán.

A Tabáni Tanösvény

Kiadványok

Szeretettel köszöntjük Önt a Tabáni Tanösvényen! Mint a város egyik legrégebben lakott részének, a Tabánnak, hosszú története van. Az ősidők óta lakott terület hajdan az itt élők számára teljes életteret jelentett. Az épületek mára jórészt lebontásra kerültek, a helyettük kialakított zöldterület kedvelt pihenőpark a fővárosiak körében. Ezért döntött úgy a Budavári Önkormányzat, hogy felújítja a… Tovább »