TÁJÉPÍTÉSZETI NÍVÓDÍJ 2021 pályázat és díjátadó gála

2021. szeptember 01. - 2021. október 10.

Helyszín: Bp., 11. kerület, Villányi út 35-43. K épület.

Programok

A Magyar Tájépítészek Szövetsége (MTSZ) által meghirdetett nyílt pályázaton 12 kategóriában nívódíj kerül átadásra a legkiemelkedőbbnek tartott, 2016-2020 között átadott tájépítészeti alkotásért, elméleti munka esetében az ebben a periódusban megjelent, vagy oktatásban, szabályozásban alkalmazott munkáért.

Bardóczi Sándor: a természetvédelem nem politikai furkósbot

2021. augusztus 15.

Hírek

Ősszel két olyan fasor-rekonstrukció is indul, ami fájdalmas lesz. Ráadásul ez csak a kezdet, a szinte egykorú fővárosi faállomány ugyanis egyszerre ér hanyatló korszakába. Bardóczi Sándor főtájépítésszel a lopakodó olimpia, a méhlegelők mellett arról is beszélgetett a Népszava, hogy mi állíthatja meg a kormányt.

Einstand nélkül – a megújulóban lévő Múzeumkert margójára

2019. március 17.

Hírek

A Múzeumkert kivitelezése az állami ünnepségek miatt ugyan felgyorsult, de még közel sincs készen. Sőt pár évig még nem is mondhatjuk rá, hogy készen van. Meg kell szoknunk, hogy a tájépítészeti alkotások csak 4 dimenzióban értelmezhetők. Idő kell nekik és jó fenntartás. Mégis van miről beszélnünk. Bardóczi Sándor kritikája.

Mőcsényi a Sonntagskind

2017. szeptember 18.

Hírek

Dr. Mőcsényi Mihály professzor emeritus, a tájépítészek doyenje 2017 szeptember 14-én örökre eltávozott körünkből. Balatongyörökön, a saját maga által teremtett világban, a kőbányából átalakított villájában hunyta le a szemét. Az iskolaalapító mestert az egész tájépítész közösség gyászolja. Bardóczi Sándor nekrológja.

Elment a tájépítészek doyenje

2017. szeptember 16.

Hírek

Életének 98. évében szeptember 14-én elhunyt Mőcsényi Mihály nemzetközi hírű, Kossuth- és Széchenyi-díjas kertészmérnök, tájépítész akadémikus.

Kihirdették a Múzeumkert-ötletpályázat eredményét

2016. szeptember 4.

Hírek

„A Múzeumkert mint történeti közpark átfogó, a hagyományt sokoldalú fejlesztési eszközök segítségével szolgáló rehabilitációja” tárgyú ötletpályázatra 12 pályamű érkezett. A Magyar Nemzeti Múzeum a pályázat három helyezettje mellett még három ötletet vásárolt meg.

TÜKÖR – a kertről, a kertek lényegéről

2016. február 24. - 2016. március 18.

Helyszín: Miskolc Görgey Artúr utca 32 Kós ház

Programok

TÜKÖR címmel a kertről, a kertek lényegéről rendezek kiállítást. Immáron 25 éve tervezem a kerteket, a tájkerteket és 52 éves vagyok. E két szám és egy barátom inspirációjára hoztam létre a kiállítást, melynek célja a kert és a hozzá való viszonyunk értelmezése. Mindez gondolatokon, képeken, rajzokon keresztül – labirintus, föld, víz, és fa lényegiségek. Tükör,… Tovább »