Főszerkesztői vállalás: környezettudatos nagytakarítás, avagy selejtezés ökosan!

2019. október 22.

Hírek

A dm Kezdd kicsiben! kezdeményezéséhez a Zöldunió felkérésére zöldportál főszerkesztőként én is csatlakoztam, arra tettem vállalást, hogy az idén igazi környezettudatos nagytakarítást végzek. Ez számomra nem csak azt jelentette, hogy a természetet nem károsító tisztítószereket használunk, hanem azt is, hogy a szokásos évi nyári nagytakarítást a régóta halogatott szelektálással kell kezdenem a holmijaim között. Meg kell vizsgálnom mindent,… Tovább »

EU-s kampányban tisztulnak meg a világ tengerparti strandjai

2019. szeptember 22.

Hírek

A szeptember 21-i takarítási világnapon indult európai uniós kampány során az összegyűlt és tengerbe került hulladékot fogják összeszedni minden lakott kontinens több mint 80 országának strandján – közölte az Európai Bizottság.

Segítség vagy felesleges távirányítós játék a robotporszívó?

2019. június 14.

Hírek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi fogyasztóvédő szervezetekkel közösen 46 különböző hazai helyen kapható robotporszívót tesztelt laboratóriumban. Vizsgálták, hogy milyen jól távolítják el a morzsát, a port vagy a szöszöket, szálakat keménypadlóról és szőnyegről. A teszt alapján úgy tűnik, hacsak nem tökéletesen minimalista lakásunk van, kétszer is érdemes meggondolni, hogy kiadunk-e akár több százezer forintot egy… Tovább »

Takarítják a világ tetejét

2019. június 7.

Hírek

Négy holttestet és 11 tonna szemetet hoztak le a Mount Everestről nepáli serpa hegyi vezetők az egy hónapos takarítás során – jelentette be ma Dandu Radzs Ghimire, a turisztikai minisztérium vezetője.

Környezettudatosság a higiéniai területeken

2019. május 22.

Hírek

Napjainkban egyre több figyelmet fordítunk a környezettudatosságra. A háztartási hulladékot igyekszünk szelektíven gyűjteni, és bizonyos cégek már ezek újrahasznosításával dolgoznak. Vásárolhatunk műanyagból készült ruházati termékeket, de mi magunk is ötletes dekorációkat készíthetünk hulladékokból.

Nagytakarítás Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén

2017. március 24.

Hírek

Ternyák Csaba egri érsek teremtésvédelmi nappá nyilvánította március 25-ét, Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepét. Ezen a napon, az egyházi fenntartású intézmények takarítási, szemétszedési akciót szerveznek környezetükben. Egerben a 24-es főút melletti határkereszt térségét tisztítják meg a szeméttől.

Sok jó kutyás sokra megy! Kutyakaka takarítási akció

2016. április 24.

Helyszín: Budapest, Szabadság tér

Sajtótájékoztatók

Kedves Kolléga! Szeretném a figyelmébe ajánlani a következő civil megmozdulásunkat. Örömmel látnánk a helyszínen, illetve megköszönnénk a hír meglenítését is! Sok jó kutyás sokra megy! Figyelemfelkeltő takarítást szerveznek ismét a belvárosi kutyások, mert őket zavarja leginkább az ott hagyott kugyagumi. Szerintük is fontos, hogy minden gazdi összeszedje a kutyája után a piszkot!

Szemétgyűjtés a nagymarosi Sólyom-szigeti mellékágban

2013. április 06.

Helyszín: Nagymaros

Programok

TakarításÖnkénteseink kezdeményezésére e hétvégén (2013. ápr. 6.) kerül sor a nagymarosi Sólyom-szigeti mellékág tisztítási akciójára. A jelenleg nagyobbrészt száraz, nem víz alatt álló területen a szemét összegyűjtését fontos elvégezni a Duna soron következő áradása előtt. Magyaráznunk sem kell, hogy miért ;-/ A nagymarosi civilek felhívását változtatás nélkül tesszük közre: "Felhívás önkéntes akcióra! A Sólyom-szigeti Duna-mellékág… Tovább »

XVI. Gellért-hegy-tisztítási akció

2011. szeptember 25.

Helyszín: Budapest, Gellért-hegy

Programok

Tiszta Hegyek Világnapján immár hagyományőrző jelleggel megrendezzük a „XVI. Gellért-hegy tisztítási akciót"! Találkozó: 2011. szeptember 25-én vasárnap, 9 órakor a vízesés fölött, Gellért püspök szobránál. Várunk minden lelkes önkéntest, akár egyénileg, akár csoportosan (iskoláscsoportok, alpinklubok jelentkezését kérjük, előre jelezzék az elérhetőségeinken). Részvételi lehetőségek: ALPIN (KÖTÉL)TECHNIKÁVAL Ha van egy kis gyakorlatod a kötéltechnikában, és van saját… Tovább »