Ösztön és ösztönzés: mitől születik több gyerek? konferencia

2018. június 06.

Helyszín: Budapest, Nagymező utca 54

Sajtótájékoztatók

A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) június 6-án 18 órától a Preziben (1065 Budapest, Nagymező utca 54.) várja a sajtó munkatársait, ahol rendhagyó szakmai konferenciáján 18 előadó 5 perces felszólalásokban vitatja majd meg, hogy milyen állami, kormányzati intézkedésekre lenne szükség ahhoz, hogy emelkedjen Magyarországon a születések száma.

Íme Paks 2 adásvételi szerződése

2016. január 16.

Hírek

Az Energiaklub 2015 decemberében a TASZ jogi képviseletével pert nyert a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-vel szemben. A jogerős ítélet szerint nyilvánosságra kell hozni a Paks II Zrt. felvásárlásáról szóló szerződést. A vállalat a határidő betartásával megküldte a dokumentumot, így ezt közzé tesszük.

Azonnal állítsák le Paks II-t!

2015. június 22.

Hírek

Állítsák le Paks II jelenleg zajló környezetvédelmi engedélyezését, függesszék fel a telephelyen folyó vizsgálatokat, a kormány, az MVM Zrt. és az MVM Paks II Zrt. pedig hozzon nyilvánosságra minden elemzést, tanulmányt, amelyek alapján a Paks II beruházás mellett döntöttek. Ezeket követeli a Greenpeace a Jávor Benedek ma megjelent dokumentumai alapján. Paks titkosítása miatt 5 civil… Tovább »

Civilek a haza védelmében

2014. október 23.

Hírek

Szörnyű következményei lehetnek, ha a hatalmon lévők kényük-kedvük szerint változtatják a játékszabályokat. A civilek elleni támadások a még működő ellensúlyok leépítésének kísérlete. A korlátok nélküli kormányzás pedig mindenkit kiszolgáltatottá tesz.

Paks 2: A kormány saját szabályait sem tartja be?

2014. június 23.

Hírek

Paks2 előkészítéséről ma szinte semmit sem tudunk, ahogy az Országgyűlés tagjai sem, pedig ők ma döntenek a 3000 milliárd forintnyi hitel felvételéről. Egy ilyen döntés nemcsak felelőtlen, de ellentétes is Magyarország érdekeivel. A saját unokáitokat áruljátok el!

Hova lett a parlagfűs pénz?

2013. október 16.

Hírek

A Fővárosi Törvényszék elsőfokon arra kötelezte a Vidékfejlesztési Minisztériumot, hogy számoljon el arról a több mint egymilliárd forintról, amit az adófizetők parlagfű mentesítésre ajánlottak fel. Az óriási összegen túl az ügy jelentősége, hogy a bíróság vizsgálta, hogy jogosan hivatkozott-e a minisztérium az információszabadság törvénybe iktatott hírhedt, új megtagadási indokra. Tények a TASz valótlanságaival szemben –… Tovább »

Nyilvánosak a paksi bővítés előkészítésének adatai

2012. november 28.

Hírek

A paksi atomerőmű tervezett bővítéséről szóló Lévai projekt adatainak nyilvánosságáról szóló ügy végére pont került: a Kúria sokadszorra szögezte le, hogy a Magyar Villamos Művek Zrt. (MVM) közfeladatot ellátó szerv. Ez azt jelenti, hogy az MVM-nek a TASZ által képviselt Energiaklub Szakpolitikai Intézet adatigénylésében megjelölt adatokat közzé kell tennie.

Ki kell listázni a környezetszennyezőket

2011. december 9.

Hírek

A Fővárosi Bíróság ma kihirdetett ítélete szerint közérdekű adatnak minősülnek az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség által megbírságolt gazdasági társaságok vagy más jogi személyek kiléte, illetve a bírságok összege.