Mészáros cégcsoportja kaszálhat az almásfüzitői mérgeken is

2020. május 1.

Hírek

Az almásfüzitői üzemet működtető TKV éveken át nem kapta meg az új környezetvédelmi engedélyét, de egy kiskapunak köszönhetően a korábbi engedély alapján tovább működhetett. Tavaly december végén váratlanul mégis meglett az új engedély, s épp ekkoriban terjedt el a hír, hogy Mészáros Lőrinc egyik cége is érdeklődik a hulladéküzem iránt. Be is kebelezte.

Azonnal zárják be az almásfüzitői veszélyeshulladék-tározót!

2016. május 13.

Hírek

Egy éve járt le az almásfüzitői veszélyeshulladék-tározó engedélye, de egy jogi kiskapunak köszönhetően tovább működhet. A Greenpeace tegnap egy demonstráció keretében a Legfőbb Ügyészséghez fordult, hogy megakadályozza a további veszélyeshulladék-szállítást Almásfüzitőre. Az érintett Tatai Környezetvédelmi Zrt. visszautasítja a Greenpeace Magyarország vádjait.

Érvényes engedély nélkül kezelik az almásfüzitői veszélyes hulladékot

2015. november 26.

Hírek

A Greenpeace felszólította az illetékes Kormányhivatalt, hogy tiltsa meg a Tatai Környezetvédelmi Zrt. (TKV) Almásfüzitőn végzett hulladékkezelési tevékenységét. A TKV a VII. számú vörösiszap-tározón kezel veszélyes hulladékot, de az évi akár 132 ezer tonnányi veszélyes hulladék fogadására vonatkozó engedélye 2015. április 22-én lejárt. A TKV szerint érvényes engedély alapján, a környezet számára hasznos munkát végeznek.

Végre megszűnhet a méregkeverés az almásfüzitői vörösiszap-tározón

2015. augusztus 4.

Hírek

Elutasították első fokon az almásfüzitői vörösiszap-tározón hulladékhasznosítás címén „méregkeverést” végző cég működési engedélyének meghosszabbítását. Ez azért hatalmas siker, mert a Greenpeace 2011 óta kampányol azért, hogy a közvetlenül a Duna partján lévő, eleve szivárgó tározóra – mely a kolontári után az ország második legnagyobb vörösiszap-tározója – ne hordhassanak további veszélyes anyagokat. Almásfüzitő miatt az Európai… Tovább »

Uniós kötelezettségszegés az almásfüzítői vörösiszap-tároló miatt

2013. november 22.

Hírek

Két ügyben döntött kötelezettségszegési eljárás megindításáról az Európai Bizottság Magyarország ellen. A bizottság szerint az almásfüzitői vörösiszap- tároló kapcsán megszegik a veszélyes hulladékok keverésének uniós tilalmát. Magyarországnak két hónapja van, hogy eloszlassa Brüsszel aggályait. Az érintett cég szerint Magyarország nem sért uniós előírásokat Almásfüzitőn.

Patt az almásfüzitői vörösiszap-tározóról

2012. március 28.

Hírek

Az almásfüzitői tározó lefedését végző Tatai Környezetvédelmi Zrt. szerint megfelelő technológiával és szabályszerű engedélyek birtokában dolgoznak, a Greenpeace ezt változatlanul vitatja – derült ki az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottsága ülésén.

Virágzó hulladékbiznisz – összefonódó szálak

2012. január 30.

Hírek

Forgóajtó-jelenségnek azt nevezik, amikor az állami és a magánszféra között személyi átfedések alakulnak ki a vezető beosztásban lévők munkahelyváltása során. Ez a gyakorlat felveti a gyanúját annak, hogy az állami döntéshozók korábbi vagy leendő munkáltatóiknak kedveznek hivatali tevékenységük során. A tíz ember halálát okozó kolontári vörösiszap-katasztrófa utáni helyreállítást egy olyan, egymáshoz laza szálakkal kötődő cégcsoport… Tovább »

Tudományos tények a Greenpeace hamis állításai helyett

2012. január 25.

Helyszín: Budapest, Lövőház u. 33.

Sajtótájékoztatók

A Tatai Környezetvédelmi Zrt. tisztelettel meghívja Önt 2012. január 25-én, szerdán 10 óra 30 perckor kezdődő Tudományos tények a Greenpeace hamis állításai helyett című sajtótájékoztatójára  melynek helyszíne: Art Caffee, 1024 Budapest, Lövőház u. 33.

Vörösiszap jogsértés – irány Brüsszel

2012. január 24.

Hírek

A Greenpeace európai uniós jogsértési eljárás indítását kérvényezi az almásfüzitői vörösiszap tárolón végzett veszélyes hulladékkal végzett tevékenység ellen 2012. január 25-én, szerdán 10 órakor az Európai Bizottság hivatalos magyar képviseletén.

Almásfüzitői vörösiszap: hatósági jogsértés

2012. január 19.

Hírek

Újabb szakértő támasztja alá az almásfüzitői veszélyes létesítmény szabálytalanságát. A Greenpeace levelet írt Dr. Varga Zs. Andrásnak, a legfőbb ügyész helyettesének, melyben arra kéri, hogy tiltsa el a Tatai Környezetvédelmi Zrt.-t az almásfüzitői VII- vörösiszaptározón történő szabálytalan, környezetkárosító tevékenységtől.