Csökkent a tátrai zergék száma

2018. július 30.

Hírek

Többévnyi folyamatos állománybővülés után idén csökkent a Tátrában élő zergék száma, a legutóbbi felmérésen a hegység szimbólumának számító kérődzőkből már csak 989-et találtak – derült ki a Tátrai Nemzeti Park erdeit felügyelő állami ügynökség adataiból.

Kérdőjelek Ingrid kilövése kapcsán

2017. július 5.

Hírek

Több mulasztást is elkövettek Szlovákiában a Liptószentmiklós környékén ólálkodó, Ingrid becenevű medve ügyében a helyi hatóságok – állapította meg egy munkacsoport, amelyet Sólymos László környezetvédelmi miniszter hozott létre a két bocsot nevelő anyamedve június elején történt kilövése körülményeinek tisztázására.

Jönnek a medvebiztos tátrai kukák

2016. augusztus 18.

Hírek

A szlovák állam 1,5 millió eurót ad az önkormányzatoknak medvebiztos hulladékgyűjtők beszerzésére és olyan intézkedések életbe léptetésére, amelyekkel elejét lehet venni medvék és emberek találkozásának a Tátrában – jelentette be Solymos László szlovák környezetvédelmi miniszter.

20 medvével végeznének a Magas-Tátrában

2016. augusztus 6.

Hírek

20 barnamedvét lőhetnek ki vadászok a Magas-Tátrában, miután az állatok annyira elszaporodtak, hogy már a közeli településekre is bejártak. Csábító a rengeteg szemeteskuka.

Rendkívüli állapot a tátrai medvék miatt

2016. április 9.

Hírek

Magastátra városában (Vysoké Tatry) rendkívüli helyzet van érvényben, mivel szokatlanul gyakran fordul elő, hogy medvék jelennek meg az emberek közelében. Az előző évhez képest már nem csak éjjel lehet látni a medvéket, hanem nappal is.

Egyre több a tátrai zerge

2014. július 4.

Hírek

Az utóbbi években folyamatosan emelkedik a Tátrában élő zergék száma, a tavaszi állományfelmérés során ismét rekordszámú zergét számoltak össze – közölte a Tátrai Nemzeti Park (TANAP) erdeit felügyelő állami ügynökség (SLTANAP) sajtóosztálya.

Zerge rekord a Tátrában

2013. november 2.

Hírek

Rekordszámú, 1186 zergét számoltak össze a Tátrában az aktuális őszi állományfelmérésen – derült ki a Tátra Nemzeti Park (TANAP) erdeit felügyelő állami ügynökség (SLTANAP) közleményéből.